tévésmaci - Rozsomák pizsamák

  • .
  • 2007. szeptember 13.

Trafik

A ládagyárról tényleg mindenkinek az Egészséges erotika jut az eszébe? E heti találós kérdésünk Goethéhez kapcsolódik, kedves nézőink. Ki volt ő és honnan jutott eszembe? 1.
Eckermann. 2. Neckermann. x. Kaufhof. y. Nem jutott eszembe. Termelési kissregény? Netán a Meteóból Kistamás László? Vagy az ülök egy rózsaszínű kádban (ő ül, ti. Kistamás, s asszem, nem is rózsaszínű)? Persze, a szocializmus vége felé már csak kulisszák voltak a gyárak e hazában, de ne gondolják, hogy sokkal jobb a helyzet Amerikában. A Charlie és a csokigyár megvan? Speciel Willy Wonka egy pszichopata őrült, mindenesetre a gyerek jobb, ha kihagyja: cukrozott zsíros kenyeret kap vacsorára, merő dolce vitából. Vagy a Táncos a sötétben? Három Björk CD-t nyer, aki beküldi a választ: mi a fészkes fenét gyártanak vajon abban a lepukkant gyárban, ahol Selma életveszélyes táncmutatványokra ragadtatja magát félig vakon, mert nem akar belenyugodni, hogy az élet nem egy musical? Maguk persze fogadni mernének, hogy ennél agyamentebb gyárjeleneteket már nem lehet kitalálni. Hát ne velem. Ugyanis én már tudom, hogy:

pénteken (14-én) bizony fellázadnak a dolgozók a pizsamagyárban, és magasabb órabért követelnek. Filmmúzeum 16.30: Pizsama-játék, amerikai zenés film 1957-ből. Na, ugye.

Szombaton lazításul választhatnak három thriller közül: 22.45-kor A tábornokok éjszakája 1967-ből az m1-en, Peter O'Toole-lal és Omar Shariffel; 22.20-kor a Psycho, a szörnyű Gus van Sant rendezésében 1998-ból a Viasat3-on; éjjel egykor pedig Bújj, bújj, gonosz! az RTL-en. Én mindenesetre már délután lemegyek a brudersaftba, és megnézem 15.00-kor a Bayern München-Schalke 04 találkozót a Sport klubon, aztán este Marlene életét a Duna Tv-n 21.50-kor, hátha elénekli, hogy "Ich bin von Kopf bis Fu§ auf Liebe eingestellt...". És dortmundi sört iszom hozzá, hogy csípje meg a kakas a Csontzenészt.

Vasárnap unalmamban grafikonokat rajzolok, melyek megvilágítják, milyen összefüggés van a műalkotások művészi értéke és hossza között. 19.30-kor angol-orosz film 1999-ből a Duna Tv-n: Anyegin, ahogy a Fiennes testvérek képzelik, 102 perc. 22.15-kor A hetedik pecsét Bergmantól, szintén a Dunán, potom 92 perc. Tudná valaki svédül? Det Sjunde inseglet. Éjfélkor pedig a Legénylakás Billy Wildertől, mert minden héten szoktunk ajánlani tőle valamit, és ez különben is a kedvencünk, 120 perc.

Hétfőre keresünk két hülye című filmet: éjfélkor a Novokain a Film+-on, 01.35-kor pedig Paranoid a Tv2-n. Ennél már csak A vörös Paralellepipedont bírnám jobban.

Kedden 20.40-kor a Dunán végre megtudjuk, hogy milyen a Nyár vége. 01.35-kor pedig a Tv2-n El Ni–o - A Kisded, Gryllus Dorka itt is prosti, mint az Irina Palmban.

A szerdai hülye címünk: A neonbiblia - Részigazságok, 22.35-kor a Dunán. Éjfél után pedig jön maga a tudathasadás: 00.35-kor a Tv2-n Visszatérés a paradicsomba, 00.40-kor pedig az RTL-en Gyilkosság a paradicsomban.

Csütörtökön előkerülnek a hegyes hucul balták, és előbújnak az Elfelejtett ősök árnyai a Duna Tv-n 22.20-kor. Mélázzunk például azon, hogy ez most szovjet filmdráma 1964-ből, vagy csak egy grúz film? És ha fázunk, vodkát igyunk hozzá, vagy grúz teát? Kérdezzek még valamit? Vagy belátják végre, hogy a tévézés nagyon árt az egészségnek?

Figyelmébe ajánljuk