tévésmaci - Sültaratta, sültaratta

  • .
  • 2008. április 3.

Trafik

Balogh Antit persze lazán ott felejtettük a Györe-padon, de semmi vész, mert ő jobban járt így.

Balogh Antit persze lazán ott felejtettük a Györe-padon, de semmi vész, mert ő jobban járt így. Csupán öt-tíz percet kellett üldögélnie magában, aztán megjöttek a srácok. Előbb az idősebbek, Györe Pista, Bezzegi Jóska. Aztán a kortársai, Kollár Laci, Miklós Jani - ők is a futballcsapat ünnepségéről, de este még visszamennek, mert a Jani bátyjáék zenekara játszik, a Géza a dobos, a Szabó Zoli a gitáros, és nem fogják nekem elhinni, Nirvánának hívják őket, Kurt Cobain ekkor kislapáttal oson még át az ovi udvarán, kábé. Aztán megjönnek a fiatalabbak is, Kovács Laci és Zsunyi Béla. Hm, nem voltak többen akkor, hisz Sztupa és Troché lementek a vasútállomásra, szegény Smacinak meg tévéznie kellett. Bár amikor az esti műsor elkezdődött, mind hazasiettek. Mindjárt megértjük, miért.

Pénteken (4-én) ugyanis 21.55-kor az m2 leadja a világ egyik legjobb filmjét (az ilyesmi mindig változik az ember fejiben, de az ötböl még egyszer sem sodródott ki): Florida, a paradicsom a magyar címe, Jim Jarmusch 1984-es munkája. Fekete-fehér készülék kell hozzá, sajnos. Jack Nicholsonnak persze nyilván annyira elfogultak a rajongói, hogy 22.20-kor simán átkapcsolnak a Dunára, ahol valami Menekülés az éjszakába című rettenetet tolnak a nagy emberrel. Erre csak annyit mondok felemelt virsliujjammal: Ha hagyom!

Szombaton belefulladunk a kulturfasztfúdba, mint Gulliver a hamburgerek országában. Rollerball, na, milyen? Jó, mesélek. Úgy pont 1975 lehetett, a Népsport (!) uccsó oldalát böngészi a kis Smaci, Feri bácsi, a postás külön eltette neki. Jó, elmondom, a veterán lapkihordó feszt azzal szédített, hogy ő az ötvenes években Pesten volt rikkancs, és azt kiabálta, hogy Ludas a Matyi! Ludas a Matyi! Ilyen fiú volt az öreg, törékeny szívű hazudozó. Na, a külföldi cuccoknak fenntartott oldalon sima 5000 leütés a Rollerballról, hogy az amerikai métely elborítja a filmvásznat, hogy a tőkés jövőkép meg az anyámkinnya, hogy a sport nem halál, hanem a jövő ifjúsága minálunk, ott bezzeg; közbe' meg végig olyan volt a cikk, hogy azért alighanem ez egy kurva jó film lehet. Elillant szűk fél élet, rég tudjuk, James Caan ide-oda, a film atom szar volt, az rendezte, aki a Szupersztárt; most meg itt egy remake belőle az RTL Klubon, 21.25-kor, oh, igen, a halálos sportról, szerintem feldughatjuk magunknak, rögtön a Népsport meg a harmincvalahány év mellé. Bár játszik benne Dobó Kata és Jean Reno és LL Cool J, s jaj, a Die Hard rendezője, elmehetnek felőlem mindÉ Volt délután, konkrétan négy után (5 perccel), a Farkasokkal táncoló első fele a ViaSat3-on - nélkülem. Este kilenckor meg az m2-n Chihiro Szellemországban. Jobb vigyázni az ilyenekkel, amiknek rajongói vannak, de én azért inkább a pohár fenekét nézném meg helyette, úgy is mint csirió, és akkor lesz ott neked szellemország, öcsém! Éjfélkor ugyanitt Emlékszel Dolly Bellre? Én? Ugyan! Talán a haverom, Alzheimer, esetleg. Én? Megmondom, énvelem mi van! Az van, hogy fél kilenckor megnéztem a Filmmúzeumon a Fantozzi mindenki ellent. Na, az vagyok én.

Vasárnap ugyanakkor, ugyanott a firkás farkasok másik fele.

Hétfőn megin' valami jugoszláv marhaság. Mitől jön ez? Biztos újraegyesültek, mindegy. Az a címe, hogy Reggel, még szép, hogy 23.50-kor adják az m1-en. 1967-es, a fiatal Ljubisa SamardzicÉ, na, csal vagy tyal, barátocskáim?

Kedden magyar nap: azért akkor ott lennék, amikor a tv2 illetékese ilyet szól, elvtikéim, nyomjuk le törvényileg a Fekete kefét éjjel fél háromkor, és még hozzáteszi: rétegközönség, vazze. Van ilyen is, hogy magyar tévéfilm, 2006-os, Fenn a hegyen. Az m2 adja, yeah! A Kakuk Marci (Duna, 19.00) is az volt, csak 1973-ban, van annál is rosszabb, higgyenek nekem.

Például szerdán; az 1972-es A 4 Charlot - Nagy bamba banda, déli negyed egykor lesz a tv2-n. Most az a derékhad, amelyik ezen röhögött kölökkorában. Csoda, hogy élünk. Délelőtt tízkor az MGM-en egy jó kis Van, aki forró szereti századszor, nos? Benne vagyok, de akkor, ha este fél kilenckor ugyanitt a Sógorom a zugügyvéd is belefér!

Csütörtökön meg csak azért, mert ezen a csatornán felejtettük a pilinckát, 22.15-kor: na, hány s-sel kell írni a Mississippit? És hány p-vel, Pável? És hány i-vel? De akkor is, ha lángol? Szóval Lángoló Misipisi. Ne tévézzenek egyáltalán!

Figyelmébe ajánljuk