Így változik a budapesti közlekedés a hétvégén

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 18.

Tranzit

Az augusztus 20-ai állami rendezvények miatt több helyen kell forgalomkorlátozásra és lezárásokra készülni a fővárosban, amelyek érintik a közösségi közlekedést is.

Az ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt már az augusztus 20-át megelőző napokban is korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon. Jelentősebb forgalomkorlátozásra kell számítani a Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, a Budai Várban és a Műegyetem rakparton – hívta fel a figyelmet a BKK.

A budapesti hidakon az alábbiak szerint korlátozzák a gyalogos forgalmat: a Lánchídon péntek este tíztől hétfő reggel fél ötig lezárják a járdákat, ebben az időszakban a gyalogosok az útpályát használhatják, amelyet lezárnak a közúti forgalom elől. Az Erzsébet hídon péntek reggel hattól hétfő délig lezárták az északi járdát, péntek este tíztől hétfő délig pedig a déli járdán is korlátozás lesz. A Szabadság hídon már csütörtökön lezárták az északi járdát, az intézkedés hétfő délig tart. Péntek este tíztől hétfő reggel hatig a déli járda is zárva lesz.

Több időszakaszban is lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Rákóczi hídig. Többször is lezárják a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Közraktár utcáig. A Budai Várban ünnepi rendezvények miatt folyamatos korlátozásokra kell számítani. Több alkalommal és több időszakaszban lezárják a Műegyetem rakpartot. A Magyar Ízek utcája nevű rendezvény miatt számos lezárás lesz az I. kerületben. Hasonló korlátozásokra kell számítani az V., a XI. és a XIV. kerületben is.

A BKK tájékoztatása szerint változások lesznek a közösségi közlekedésben is, ezek a 2-es, a 2B és a 23-as villamosokat érintik. A 9-es, a 15-ös és a 72-es járatok vasárnap déltől estig egyik irányban sem állnak meg a Szent István Bazilikánál. Módosul a 15-ös, a 16-os, a 16A, a 116-os, a 216-os és a 916-os busz útvonala, illetve menetrendje.

Ugyancsak változik a 19-es, a 41-es, a 47-es és a 49-es villamosok közlekedése. A 105-ös, a 178-as és a 210B autóbuszok, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai járatok a Lánchíd korlátozásának idején az Erzsébet hídon át közlekednek. A 107-es busz az Infopark felé a Műegyetem rakpart helyett a Budafoki úton jár. A 107-es és a 133E buszok a Műegyetem rakpart helyett a Bartók Béla úton közlekednek. A BKK azt javasolja, hogy az utazók a BKK INFO nevű weboldalon tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk