Zöldség-gyümölcs

szerző
Winkler Róbert
publikálva
1997/8. (02. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A déli nyitás kifejezetten a tizenéves tanulóifjúságra szabott: lehet ebédelni, és a pincejelleg dacára jön be napfény az ablakon, ami ebédelés közben kifejezetten enyhíti a klausztrofób tüneteket. Beljebb termetes pult, a további terek alaprajzát egyértelműen a háromdimenziós harci játékokból mentették át. Perverzek számára külön kuckóban áll a helyiség egyik fő vonzereje, a felülmúlhatatlan Indiana Jones-flipper, ezután következik az egy biliárdasztalból álló biliárdterem, ami után hirtelen bealkonyul, és a sűrű félhomály már kora délután is csókolózásra ösztönzi a diákságot.

A déli nyitás kifejezetten a tizenéves tanulóifjúságra szabott: lehet ebédelni, és a pincejelleg dacára jön be napfény az ablakon, ami ebédelés közben kifejezetten enyhíti a klausztrofób tüneteket. Beljebb termetes pult, a további terek alaprajzát egyértelműen a háromdimenziós harci játékokból mentették át. Perverzek számára külön kuckóban áll a helyiség egyik fő vonzereje, a felülmúlhatatlan Indiana Jones-flipper, ezután következik az egy biliárdasztalból álló biliárdterem, ami után hirtelen bealkonyul, és a sűrű félhomály már kora délután is csókolózásra ösztönzi a diákságot.Zöldség-gyümölcs de luxeBudapest XIII., Kresz Géza u. 17.

Nyitva tartás:

hétfő-csütörtök: 12-03

péntek: 12-05

szombat: 18-05

vasárnap: 18-03

A Zöldség-gyümölcs az előző hely bezárása révén nomád pályára került, de megúszta a Total Car-féle, Külső-Váci útig tartó kiszorítósdit. Az új lakcímet stratégiailag mintha maga Csujkov, Sztálingrád hős városparancsnoka jelölte volna ki: a Kresz Géza utca körút felőli vége még erős felindulásban is könnyen megközelíthető. A portál kifejezetten szerény: nincs felírva semmi, "elfelejtettük", de az étlapból kiderül, hol vagyunk.

Programok a hangszigetelés hiánya miatt egyelőre nincsenek, úgyhogy a Zöldség-gyümölcs de luxe hétvégenként ottfelejtődős találkahelyként működik.

A melegkonyha a nem étterem kategóriában osztályon felülinek mondható: kifogástalan chili, levesek, spagettik, saláták, ebédre kétféle menü, mennyiség és minőség változó. A vendéglátós hozzáállásának egyik fő indikátora, hogy hány százalékos a narancslé: 100 (110 Ft), az itallap végigéri a pult 10 méter körüli teljes hosszát, de ez többek között azért van, mert olyan italok is szerepelnek rajta, mint a "Lumumba" (rum-kakaó), amit a hely fennállása óta még senki nem mert kérni.

Winkler Róbert


Árak

Szendvicsek

Kalifornia (salátával, sajttal, sonkával, mézes mustárral): 180 Ft

Vikinghajó (salátával, tonhallal, hagymával, majonézzel): 200 Ft

Dadamnphreaknoizphunk?

(salátával, tojáskrémmel,

paradicsommal): 180 Ft

Melegszendvicsek

Chaplin kedvence

(sonkával, körtével,

rokforos sajtöntettel): 250 Ft

Dr. Funk (sajttal, sonkával, salátakörettel): 180 Ft

Készételek

Zöldséggel töltött rétes

sajtmártással: 250 Ft

Marhapörkölt háziasan

tarhonyával: 390 Ft

Chili con carne: 250 Ft

Paprikás krumpli: 250 Ft

szerző
Winkler Róbert
publikálva
1997/8. (02. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...