A magyarok 49 százaléka elfogadó a melegekkel kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2020. június 25.

Tudomány

A legtoleránsabbnak a svédek bizonyulnak, ott 94 százalék ez az arány.

Egy amerikai felmérés szerint a magyarok 49 százaléka gondolja úgy, hogy a társadalomnak elfogadónak kellene lennie a homoszexualitással szemben. Európán belül főleg a nyugati országok polgárai gondolják nálunk nagyobb arányban ugyanezt: Németország, Hollandia, Franciaország, Spanyolország 80 százalék feletti aránnyal járnak az élen, de a legmagasabb eredményt Svédország produkálta 94 százalékkal. A legrosszabb Ukrajnában a helyzet, ott csak a lakosság 14 százaléka vélekedett így. Európán kívül Kanada és Ausztrália a legelfogadóbb, a sort pedig Nigéria zárja 7 százalékkal.

Érdekes adat, hogy a melegek elfogadásának kérdésével összefügg egy adott ország anyagi helyzete. A tanulmány arra jutott, hogy minél magasabb az egy főre jutó GDP, annál nagyobb arányban válaszolták azt a megkérdezettek, hogy a társadalomnak elfogadónak kellene lennie a melegekkel szemben.

A felmérésben ennek ellenkezőjére is rákérdeztek, Magyarországon 39% válaszolt elutasítóan, tehát ennyien gondolják úgy, hogy nem kellene elfogadni a homoszexualitást. A régióban egyébként nem a magyarok a legelutasítóbbak a lengyelek 42 a szlovákok 46 százaléka látja úgy, hogy a társadalomnak nem kellene elfogadni a melegeket.

Figyelmébe ajánljuk