A mai nappal elindult az 5G mobil szolgáltatás

  • narancs.hu
  • 2019. április 4.

Tudomány

A dél-koreai cégek megneszelték, hogy az egyik amerikai szolgáltató pénteken dobná piacra, ezért egy nappal beelőzték, így a világon először náluk elérhető.

A három dél-koreai mobil távközlési szolgáltató vállalat, az SK Telecom Co., a KT Corp. és az LG Uplus Inc. a csütörtökön elindította a világon először ötödik generációs (5G) kereskedelmi mobil szolgáltatását.

Ju Jung Min tudományos és technológiai miniszter bejelentése szerint az 5G mobil szolgáltatás elindításával Dél-Korea az ötödik generációs mobil távközlési technológia éllovasává válhat a világon. "A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország vezető szerepre tegyen szert az ötödik generációs mobil távközlési technológia terén" - fogalmazott.

A három dél-koreai távközlési szolgáltató vállalat eredetileg péntekre tervezte 5G mobil szolgáltatásának beindítását, de miután megneszelték, hogy az amerikai Verizon csütörtökön indítaná be saját ötödik generációs szolgáltatását, egy nappal előbbre hozták a startot.

A dél-koreai mobil szolgáltató cégek havi 80 ezer won (20 ezer forint) körüli áron kínálják korlátlan 5G adatcsomagjaikat ingyenes nemzetközi roaming szolgáltatással.

MTI

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.