Elefántveszélyt jelző applikáció készült Indiában

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Tudomány

2022 óta 1701 embert tapostak halálra.

Két év alatt 1701 embert öltek meg az elefántok Indiában. Asszam államban mobiltelefonos alkalmazást rendszeresítettek annak érdekében, hogy minél ritkábban forduljon elő ilyen haláleset – tudósított a BBC.

A Haati nevű alkalmazás figyelmezteti a telefon gazdáját, ha elefántcsorda közelít, hogy még időben ki tudjon térni az állatok útjából, s ne tapossák halálra.

Asszamban él a legtöbb elefánt, és ott történik a legtöbb olyan haláleset, amelyet elefántok okoznak. Megfigyelték, hogy ezek az állatok egyre agresszívebben viselkednek, ha emberekkel találkoznak. A természetvédők szerint az a baj, hogy a hatalmas növényevők élettere egyre szűkül. Azokon a területeken is megesik, hogy emberrel találkoznak, amelyeket elvileg természetes folyosóként szabadon kellene hagyni.

A Telex emlékeztet, hogy a múlt hónapban Srí Lankán egy szertartáson elszabadult egy elefánt, amely tizenhárom embert sebesített meg. A fogságban tartott állat pánikba esett, a gondozó pedig úgy próbálta lecsillapítani, hogy meghúzta a farkát.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk