Soros megemeli a CEU pénzügyi alapját, hogy biztosítsa az egyetem jövőjét

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 16.

Tudomány

Az egyetem alapítója szerint a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává vált.

Soros György pénteken levélben biztosította az egyetemet arról, hogy a magyar kormány intézkedéseinek ellenére a jövőben megemeli az egyetem pénzügyi alapját.

A CEU alapítója azt írta: „Az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye.

Ennek ellenére a CEU eltökélt abban, hogy a továbbiakban is folytasson mind akadémiai, mind a tágabb közösség számára nyitott eseményeket budapesti kampuszán — ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra.

Ezúton erősítem meg a júniusi bejelentést, miszerint a CEU-nak biztos a jövője:

a Nyílt Társadalom Alapítvány meg kívánja növelni az egyetem pénzügyi alapját.

Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon.”

A Közép-európai Egyetemet (CEU) júliusban akkreditálták Ausztriában osztrák magánegyetemként.

Neked ajánljuk