Rajt

  • Pásztory Dóra
  • 2013. július 23.

Ússzon velünk

Most, hogy megszületett a brit trónörökös és a mindennapi Szepesi Niki-adag is valamelyest mérséklődött, minden adott, hogy figyelmünket a barcelonai medencékben zajló eseményekre fordítsuk.

Pontosabban a vizes-vb-re, ami nekem azért főleg úszó-világbajnokságként van a fejemben. Amúgy is olyan fura ezt a vizes gyűjtőnevet használni, de azért lényegesen praktikusabb, mint az úszó-, műugró-, műúszó-, hosszútávúszó- és vízilabda-vb megnevezés. Ez mind benne van a csomagban, de azért számunkra talán a második hét lesz az izgalmasabb.

false

 

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Tizenhat nap alatt 68 számban osztanak érmeket, remélhetőleg ebből azért csurran-cseppen nekünk is valami. Nekem személy szerint Hosszú Katinka a tuti befutóm, és extrán drukkolok Benedek Tibinek és a vízilabda-válogatottnak is. Katka esetében nagyon bízom abban az újfajta felkészülésben, amit (immáron) vőlegény-edzőjével, Shane Tusuppal próbáltak ki idén. Gyakorlatilag végigversenyezték az egész évet. Ez persze nagyon rosszul is elsülhet, de valamiért az az érzésem, hogy működni fog. Ott lesz természetesen Cseh Laci, Gyurta Dani és Risztov Éva is a csapatban, úgyhogy több tétet is nyugodtan meg lehet tenni.

Benedek Tibi esetében pedig szentimentálisan drukkolok a „sikeres sportoló-sikeres edző” történetnek, amihez megvan a tudása, karizmája, tekintélye és elszántsága. Az utóbbi időben nem követtem annyira mélyen a sportág eseményeit, hogy a csapatról is tudjak beszélni, de bízom abban, hogy olyan nincs, hogy Magyarországon egyszer csak elfogyjon a kiváló vízilabdázó, így mindig ütőképes gárdával tudunk részt venni a világeseményeken.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert első héten is van bőven esemény.

Előre is szeretnék elnézést kérni a műugrás és szinkronúszás rajongóitól; egyszerűen nem tudok a képernyőre tapadni és órákig nézni ezeket a sportágakat, úgyhogy nem lesznek bőséges beszámolók ezekről a versenyekről.

Cserébe ígérem, hogy végig fogom nézni Risztov Éva és Olasz Anna 10 km-es úszását, de tökéletesen megértem, ha a legtöbben az utolsó 10 percre kapcsolnak oda (jelen esetben az M1-re. Én sajnálom a legjobban, de a Eurosporton nem adunk hosszútávúszást). Erre egyébként éppen a mai napon kerül sor, így remélem, az első bejegyzésem meghozza azt az icipici jó szerencsét, ami még pluszban jól jöhet a felkészültség mellé.

Ez a babona is ilyen sportos dolog, sosem múlik el, bármilyen rég is hagyta abba az ember a versenyzést. Szóval én most igyekszem jó kabala lenni, rendszeresen írni, a második héten a közvetítések után összefoglalni az uszodában történteket, és a teljesség igénye nélkül beszámolni az eredményekről.

A végére pedig zanzásítva az eddig történtek:

Műugrás

Női szinkron 3 méter párosban Gondos Flóra–Reisinger Zsófia a 15. helyen végzett a selejtezőben.

Férfi 1 méter: Bóta Botond 37. helyen végzett a selejtezőben.

Női szinkrontoronyugrás párosban Reisinger Zsófia–Kormos Villő a 10. helyen végzett.

Hosszútávúszás

Férfi 5 km-en Papp Márk 28. helyen ért célba.

Női 5 km-en Olasz Anna a 12. lett.

Férfi 10 km-en Gyurta Gergely a 18.

Vízilabda

13-5-re nyertünk Kína ellen a nyitómérkőzésen. Szerdán jönnek a szerbek a csoportban.

Figyelmébe ajánljuk