150 millió forintnyi kampánytámogatást kell visszafizetnie az Együtt vezetőinek, erősen kétséges a párt jövője

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 14:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Drámai a hangulat a párt vezetői között.

A választás másnapján Juhász Péter, az Együtt elnöke a vereséget értékelve arról beszélt a Hír Tv-ben, hogy a pártnak a fennmaradásért is meg kell küzdenie.

Mivel az Együtt valamivel több mint fél százalékot ért el az országgyűlési választáson (a jelenlegi adatok szerint 0,65-öt), vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást.

„Eredetileg úgy volt, hogy akik fél százalékot nem érnek el, azoknak kell a kampánytámogatást visszafizetni” – fogalmazott, majd hozzátette: MSZP-s módosításra ez 1 százalékra nőtt, így az Együtt vezető politikusainak, az elnökség öt emberének saját személyes vagyonával kell felelni azért a 150 millió forintért, amit kampányra elköltöttek. „Ezt, ha valaki visszaosztja, fejenként 30 millió forint” – vázolta Juhász Péter.

Szigetvári Viktor az ATV-ben drámai módon köszönt el. Azt mondta, a közelgő napokban minden bizonnyal sok ellenzéki párt fogja egymást okolni a választási kudarcért, ő azonban ebbe nem szállna be, inkább magában keresi a felelősséget. „Az, amit mi kínáltunk, az, amit én politikusként, miniszterelnök-jelölti vitában őszintén elmondtam, arra nem volt kereslet, és ezt a felelősséget el kell vállalni. (…) Én ezt most nyilvánvalóan be kell, hogy fejezzem. Ezzel együtt van bennem szomorúság, mert én nem egy ilyen Magyarországban hiszek. Bennem ezek után kevés lelkierő van ahhoz, hogy még négy évig tekerjem ezt a bringát.”

(Hír Tv, ATV)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 09., 14:23
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  thalassa
  2018. április 12., csütörtök 19:06
  Összedobjuk nekik! Már 50 millió összejött, szóval nem reménytelen. Remélem, azok a pártok is beszállnak, amelyek javára az Együtt visszalépett. Szigetváriért nem kár, de Juhász Péter ne tűnjön el a politikából. Segítsetek nekik Ti is! vm
 2. 6
  Juliusz
  2018. április 10., kedd 12:43
  Nagyon várok egy olyan alapos emeszpé-metamorfózisra, ahova Juhász és a több árván maradó együttes befér.
 3. 5
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 08:47
  Kár, hogy nem lehet két pártra szavazni, nálam listán az Együtt lett volna a második. Nem bántam volna, ha Juhász Péter bekerül, és remélem, nem teljesen kizárt, hogy láthatjuk még.
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 08:23
  Egyéniben az Együtt-jelöltre szavaztam, de listán nem, elvesztegetett szavazatnak éreztem volna.
 5. 3
  hajdua
  2018. április 10., kedd 01:04
  Nem ezt érdemlik. Felhívást kellene tenniük adománygyűjtésre. Ha csak egy kis része is, de bejönne az összegnek.
 6. 2
  naki
  2018. április 09., hétfő 20:22
  Juhász Péternek történelmi érdeme a korrupció- és diktatúraellenes fellépés Orbánc liliputi jellegű birodalmában. Ez az ember a legtöbbet tette, hogy a nem körözött, köztörvényes fideszes bűnözők bíróság előtt álljanak. Ennek még nem jött el az ideje. De a Fideath biszkubéláinak ketyeg már az óra.
 7. 1
  rworse
  2018. április 09., hétfő 17:07
  Sajnálom őket, de túl sok párt van a ballib oldalon.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...