Négy körzetben is megállapodott az MSZP és az LMP
csardi.jpg

Négy körzetben is megállapodott az MSZP és az LMP

  • narancs.hu
  • 2018. április 3.

Választás 2018

Fontos körzetekben lesznek visszalépések.

Az Index úgy tudja, hogy az MSZP és az LMP több körzetben is megállapodott a visszalépésekről.

E szerint:

  • Budapest 1. választókerületében (Belváros–Várnegyed) Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP–Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta.
  • Budapest 17. választókerületében (Csepel–Soroksár) Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András.
  • Pest 6. választókerületében (Gödöllő) Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán.
  • Csongrád 1. választókerületében (Szeged) Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

A megegyezés tényét mindkét pártból megerősítette egy vezető a lapnak, de lehet, hogy a megállapodás tartalmaz még további elemeket is.

A Budapest 1-es körzetben előbb Juhász Péter (Együtt) lépett vissza, majd Fekete-Győr András (Momentum) is bejelentette, hogy nem indul, hanem maga helyett a legesélyesebbnek tartott V. Naszályi Mártát ajánlja. Csárdi kijelentette, hogy ő semmiképp sem lépne vissza, V. Naszályi viszont ettől nem zárkózott el.

Csepelen a szocialista Bangóné maradt a jelölt, ám ott a legesélyesebb Szabó Szabolcs (Együtt), aki négy éve legyőzte a Fidesz alelnökét, Németh Szilárdot.

 

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.