2 millióért írt 12 oldalt Zuglónak Janicsák István

  • narancs.hu
  • 2022. február 11.

Választás 2022

A Gattyán pártjában induló jelölt tavaly ősszel kulturális koncepciót készített a Horváth Csaba vezette XIV. kerület önkormányzatának.

2021. szeptember 1-től december 31-ig havi bruttó 500 ezer forintért kulturális koncepciót készített a budapesti XIV. kerületi önkormányzatnak Janicsák István, a Z'Zi Labor énekese. A zenészről a héten derült ki, hogy Gattyán György pártjának jelöltjeként szeretne indulni az áprilisi országgyűlési választáson, Zuglóban. 

A kulturális koncepciót Várnai László önkormányzati képviselő kérte el, hogy tanulmányozza – írja a 24.hu, amely szerint a dokumentum „a közpénzégetés eklatáns példája”.

A rockzenész 2010-ben polgármesterjelöltként tizenkét százalékos eredményt kapott, harmadik lett. A tavaly őszi előválasztáson a szocialista Tóth Csabát támogatta, aki végül Hadházy Ákossal szemben visszalépett.

Janicsák 2 milliót érő kulturális koncepciója a borítóval együtt 12 oldal.

 

Megállapítja, hogy Zuglónak nincs kulturális koncepciója, és ott bár sok sport- és kulturális rendezvényt tartanak, a kerület lakói csak a felfordulást látják: „A megépült Stadion, amely örömmel tölti el az országot, de a parkolás szomorúsággal. Adnak cserébe valamit a zuglói lakosoknak? Nem, dehogy. Se kedvezmény, se rendezvénynap, se semmi. Ki gondolna itt jóvátételre, szövetségre, kapcsolatra. Hiszen csak itt üzemelnek. De miért nincs Zuglóval egy üzemelési megállapodásuk? Mert nem szabályozza a kerület, nem kezdeményezi, hogy a türelméből visszakapjon valamit. Ezt fontos volna a Főpolgármester Úrnál kezdeményezni. Folytatva a példát, a Stadionba jönnek Európa sztár válogatottjai. Hurrá. Jönnek velük a szurkolóik. Hurrá. De hogy konzultáció nélkül a szurkolói zónát a Hősök terén helyezzék el, az már egyenesen kínos! Miért? Mert ki gondolt arra, hogy az Állatkertet látogató gyereksereg mennyi fák között hányó, vizelő, kontrollt vesztett, részeg szurkolóval találkozhat. Ezekben a főváros, vagy a kormány által rendezett eseményeken is figyelembe kell venni a kerület lakosainak véleményét. Egyeztetésre kell felhívnunk őket is.”

 

A zenész szerint „a fiatalok sincsenek megszólítva”, illetve „Zugló nem képes üzeneteket hatékonyan közvetíteni saját fiataljai felé helyi eszközökkel, saját rendezvényeken keresztül. Láthatóan nem az internetes kommunikáció dadogása miatt. Egyszerűen a politika sem nekik szól”.

Javaslatot tesz arra, hogy szervezzenek a Stefánia úton zuglói fesztivált, amelyre javasolja meghívni többek között a KFT, az Iirigy Hónaljmirigy és a Z'Zi Labort és a Veresegyházi Asszonykórust.

A 24.hu emlékeztet, hogy Janicsák István Zugló díszpolgára.

Leadkép: Janicsák István polgármester-jelölt óriásplakátja 2010-ből. Fotó: MTI

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk