20 ezer forintra mérsékelték Hoppál Péter bírságát, amiért áramtalanította az ellenzék LED-falát Pécsen

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

500 ezer forintról. Vajon ki tudja fizetni? 

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjének bírságát, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön ötszázezer forint bírságot szabott ki a jelöltre, amiért megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét. Hoppál Pétert eltiltották a további jogsértésektől. Az helyi bizottság döntése ellen Hoppál Péter fellebbezett,

az NVB többsége pedig húszezer forintra mérsékelte a jelöltre kiszabott bírság összegét.

Az NVB többsége egy másik kifogás elbírálása során úgy döntött, ismeretlen személy megsértette a választási eljárási törvényt, amikor különböző telefonszámokról választópolgárokat hívott egy nő, aki Márki-Zay Péternéként mutatkozott be és aki arról beszélt, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő sem akar háborút.

Az NVB szerint az automata hanghívások közvetlen politikai kampánynak minősülnek, de a választópolgárok nem adtak hozzájárulást a közvetlen megkeresésre, így az automata hanghívás jogsértő volt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk