Márki-Zay: Nem tiszta a választás

Választás 2022

Mindenkit szavazásra buzdított az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, miután családjával együtt leadta voksát Hódmezővásárhelyen.

 

A Szent István téri iskolai szavazókörben, óriási sajtóérdeklődés közepette családjával együtt szavazott Márki-Zay Péter. Az ellenzéki politikus a Szent István király templomban tartott miséről érkezett. A szavazókörben hosszú sorbanállás után adta le szavazatát, majd rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, amelyen angolul is válaszolt egy-egy külföldi sajtóorgánum kérdésére.

Márki-Zay Péter arról beszélt, reményteli ez a nap. Mint mondta, hosszú idő után ez az első olyan választás, amelynek igazán van tétje. Mindenkit arra buzdított, hogy éljen a jogával és menjen el szavazni. 

Nincs demokrácia, ez a szavazás sem teljesen tiszta, de csak így lehet leváltani Magyarország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát

- mondta.

Márki-Zay nyilatkozatában megemlítette, Makón "atrocitás" történt a szavazás alatt. A Narancs.hu kérdésére úgy válaszolt, a részleteket nem ismeri, ezért nem tud többet az esetről. Lapunk úgy értesült, hogy Makón kisbusszal vittek embereket szavazni, a történtekről videófelvétel is készült.

 
Márki-Zay Péter a sorára vár a Szent István téri iskolai szavazókörben
Fotó: A szerző felvétele

A 24.hu azt írja, Márki-Zay Péter egy kérdés kapcsán megemlítette, fel sem merülhet, hogy saját gázellátásunkat kockáztassuk. Hozzátette, „már az eddig viszonylag normális Varga Mihály is ezt hazudja”. Megjegyezte, a Fidesz adatbázis alapján minden szavazóját elviszi, de véleménye szerint a választást nem Kubatov-listával kell megnyerni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk