Márki Zay: Orbán Viktor képviseli a kommunistákat és fasisztákat

  • narancs.hu
  • 2022. február 14.

Választás 2022

Korábbi mondatait fogalmazta újra a miniszterelnök-jelölt.

Az ellenzéki politikus az RTL Klub Híradójának korrigálta újból a vasárnapi fonyódi fórumán tett kijelentését. Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, "amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót, úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük".

Márki-Zay elnézést kért a korábbi pontatlan fogalmazásért.

Szerinte Orbán Viktor képviseli az említett ideológiákat, saját személyében is, hiszen a Kommunista Ifjúsági Szövetségben kezdte a pályáját, aztán volt liberális, volt konzervatív és most egy fasiszta pártállamot épít. Hozzátette azt is, hogy a Fidesz Thürmer Gyulával és a Mi Hazánkkal szövetséges,

és megemlítette az utóbbi pártot vezető Toroczkai László és a volt MSZP-s Szanyi Tibor nevét is – írja az rtl.hu.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kitért arra, hogy az egyesült ellenzék valóban sokszínű, ugyanis a liberálisok, a zöldek, a szociáldemokraták, a konzervatívok és a nemzeti radikálisok is képviseltetik magukat, mindenki a saját eszméit, az egyesült ellenzék szélsőségeknek nem ad teret. A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor mindezeket az ideológiákat már szélkakas módjára "megjárta". 

Márki-Zay a nap folyamán először a Facebookon tisztázta, mire gondolt pontosan a fonyódi utcafórumon. "A Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó" - írta korábban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk