MKKP: hamis ajánlásokkal akarták segíteni a pártot a Fidesz és Gattyán aktivistái

  • narancs.hu
  • 2022. március 2.

Választás 2022

Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket. Közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesznek.

„Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival” - írja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a honlapján.

Az MKKP beszámolója szerint számos választókörzetben kaptak személyes vagy telefonos megkeresést különböző ismert vagy ismeretlen személyektől, hogy segítenének nekik az ajánlások összegyűjtésében. Üres íveket kértek, amiket rövid időn belül kitöltve vittek vissza úgy, hogy egy nap alatt akár 700 ajánlást is szereztek. Az aláírásgyűjtő neve általában nem volt feltüntetve, a papírok pedig még csak gyűröttek se voltak, vagyis egészen biztosan nem ment át 700 ember kezén az az egyetlen ív. Míg más esetekben egyértelművé vált, hogy egyszerűen csak kicserélgették az íveket, mert azokon ugyanazok az adatok szerepeltek.

  • 28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket és összesen 5000 kamuajánlást, ezeket mind áthúzták.
  • A mohácsi választókerületben egy helyi fideszes vezető rokona vitt el 50 ívet, ő 330 aláírást hozott.
  • Budapest 2. számú választókerületében 20 ívet kértek, a visszahozottak közé keveredett egy Gattyán-féle is, amin a nevek megegyeztek a Kutya Pártnak leadott ajánlásokkal.
  • Az MKKP állítása szerint Budapest 9. számú választókerületében Détári Lajos ex-focista és a Gattyán-párt jelöltje jelentkezett be, hogy aláírásokat cserélgessen.
  • A debreceni választókerületben fidelitasosok ajánlották fel a segítségüket: másnap két furgonnal szállították az embereket a standhoz aláírni.
  • A dabasi választókerületben három különböző alkalommal is megkeresték a pártot, két esetben egy fideszes országgyűlési képviselő ajánlotta fel a segítségét.

Az MKKP közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz.

(MKKP)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?