MKKP: hamis ajánlásokkal akarták segíteni a pártot a Fidesz és Gattyán aktivistái

  • narancs.hu
  • 2022. március 2.

Választás 2022

Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket. Közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesznek.

„Maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni a kutyapártos jelölteket fideszesek, sokszor halott emberek ajánlásaival” - írja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a honlapján.

Az MKKP beszámolója szerint számos választókörzetben kaptak személyes vagy telefonos megkeresést különböző ismert vagy ismeretlen személyektől, hogy segítenének nekik az ajánlások összegyűjtésében. Üres íveket kértek, amiket rövid időn belül kitöltve vittek vissza úgy, hogy egy nap alatt akár 700 ajánlást is szereztek. Az aláírásgyűjtő neve általában nem volt feltüntetve, a papírok pedig még csak gyűröttek se voltak, vagyis egészen biztosan nem ment át 700 ember kezén az az egyetlen ív. Míg más esetekben egyértelművé vált, hogy egyszerűen csak kicserélgették az íveket, mert azokon ugyanazok az adatok szerepeltek.

  • 28 különböző körzetben kaptak gyanús megkereséseket és összesen 5000 kamuajánlást, ezeket mind áthúzták.
  • A mohácsi választókerületben egy helyi fideszes vezető rokona vitt el 50 ívet, ő 330 aláírást hozott.
  • Budapest 2. számú választókerületében 20 ívet kértek, a visszahozottak közé keveredett egy Gattyán-féle is, amin a nevek megegyeztek a Kutya Pártnak leadott ajánlásokkal.
  • Az MKKP állítása szerint Budapest 9. számú választókerületében Détári Lajos ex-focista és a Gattyán-párt jelöltje jelentkezett be, hogy aláírásokat cserélgessen.
  • A debreceni választókerületben fidelitasosok ajánlották fel a segítségüket: másnap két furgonnal szállították az embereket a standhoz aláírni.
  • A dabasi választókerületben három különböző alkalommal is megkeresték a pártot, két esetben egy fideszes országgyűlési képviselő ajánlotta fel a segítségét.

Az MKKP közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz.

(MKKP)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)

Ki a mi barátunk?

„Ha a határ kellő sűrűséggel átjárható, az megkönnyíti az emberek életét. Ha viszont nem, akkor ez természetesen nehézségeket okoz az ott élőknek, és elválasztja az embe­reket egymástól. Éppen ezért számunkra stratégiai kérdés az, hogy van-e elég határátkelési pont két ország között” – mondotta Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere kedden, a Veľký Horeš (Nagygéres) és a magyarországi Nagyrozvány közti rövid összekötő út átadó ünnepségén.

Mindent jól csináltunk

„A négy és fél órán át tartó tárgyalás során a fenyegetőző férfi egyetlen alkalommal sem közölte, hogy robbantásra készül” – ezt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közölte azon a múlt heti sajtótájékoztatón, amelyen a szeptember 20-án történtekről számolt be.

Arcah végnapjai

Alighanem az örmény–azeri konfliktus utolsó felvonásához ­érkeztünk a múlt héten. Azerbajdzsán visszanyerte ellenőrzését Hegyi-Karabah, a területén lévő, örmény többségű, s az 1992–1994-es háború óta magát függetlennek tudó enklávé ­fölött. Lesz-e maradása az itt élő 120 ezer örménynek, hogyan tékozolta el utolsó szövetségesét a térségben Moszkva, és ­maradtak-e jó fiúk a történet végén?

Herszoni történet

A háború alatt Herszon lakosságának java része elmenekült, csak néhány tízezren maradtak és dacoltak a megszállókkal. Olena férje nem sokkal azután halt meg, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a várost.

Nicsak, ki hallgat?

„Ma Magyarországon, ahol az állami beruházások még mindig jelentős mértékűek, ahol kormány által támogatott hitelkonstrukciók működnek, ahol az adórendszer kevéssé stabil, ahol állami cégek hiteleket vesznek fel üzleti bankoktól; nos, egy ilyen gazdaságban elég tág tere van annak, hogy alkuk köttessenek a kormány és a bankok között.”

"Amióta az eszemet tudom, Orbán a miniszterelnök"

  • Dusza Erika

A TASZ a napokban osztotta ki az idei SZABAD-díjakat, a fiatalok kategóriában a jelöltek között volt az ADOM Diákmozgalom is. A szervezet 16 esztendős kommunikációs vezetőjével és borsodi koordinátorával, Merucza Tibor Alexszel a fiatalok közéleti aktivizmusáról, személyes indíttatásról, jövőképről beszélgettünk.

Új szelek

Érezhetően megélénkült a kádermozgás Dunakeszi és Göd térségében, miután nyáron igazságügyi miniszterré nevezték ki Tuzson Bence országgyűlési képviselőt. Dunakeszin bizonytalanná vált a kormánypárti polgármester újraindítása, a város fideszesei pedig közben Gödöt is „felügyelik”.

„Uram, nem csak fólia lesz itt”

Dolgozni jöhet, de munka után menjen vissza a szállására. Vásárolhat a boltban, de eszébe ne jusson körülnézni a falunapon! Akiknek van rá hatalmuk, úgy ­próbálják szabályozni a vendégmunkások életét, hogy ittlétük minél kevesebb ellenérzést váltson ki a ­helyiekből. Mégis akadnak letelepedők.