Soltész Miklós mise közben az ellenzéken gúnyolódott

  • narancs.hu
  • 2022. február 20.

Választás 2022

Ilyen ez a kereszténydemokrata, prédikáló tempó.

Komoly politikai beszédet tartott a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton abból az alkalomból, hogy kormányzati támogatással megújult a héhalmi templom – derült ki az MTI tudósításából.

A Kisboldogasszony Plébániatemplom ünnepélyes megáldása alkalmából Soltész Miklós arról beszélt, hogy a rendszerváltozás kezdetén sokan bíztak abban, hogy a Sztálin, Rákosi, és Apró Antal nevével fémjelzett idők nem fognak visszatérni. Remélték, hogy a vidékiség nem jelent hátrányt, és nem üldözik tovább a kereszténységet – tette hozzá.

Aztán azt fejtegette, hogy úgy látszik, most mégis visszatértek: az ellenzékről a kormánymédiában terjesztett állításokat sugalmazta. Soltésznak nem véletlenül e név jutott eszébe, és nem mondjuk, Kádár Jánosé. Az államtitkár sajátos módon, de egyértelműen Apró Antal unokájának férjére, Gyurcsány Ferencre és a miniferis plakátokra utalt.

Mindez azt mutatja, „az apró klánok és az apró klónok itt vannak közöttünk."

Hisz' kampány van, hiába van szó templom megáládáról, hozni kell az elvárt tempót, a propagandát pedig terjeszteni kell.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk