A Fidesz szerint tegnap a pedagógustársadalom ellen tüntettek

  • narancs.hu
  • 2016. február 14.

Villámnarancs

A tegnapi tüntetés után Pósán Lászlót lökte a színpadra a kormánypárt, hogy mondjon már valamit.

Az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke Debrecenben tartott sajtótájékoztatót, és leginkább  arról a rengeteg pénzről beszélt, amit eddig kiosztottak a tanároknak. „Olyan pedagógus béremelési folyamat kezdődött, melyre nem volt példa a rendszerváltás óta, és érinti őket is több kedvezmény, mint például a rezsicsökkentés, az adócsökkentés, a családi adókedvezmény, vagy az otthonteremtési kedvezmény” – mondta Pósán, de idézett abból a 2008-as szakszervezeti határozatból is, amelyben megfogalmazták, hogy vissza kell állítani a pedagóguspálya presztízsét.

Nos, Pósán szerint ez megtörtént, mi több, annyira tökéletes, hogy a tegnapi demonstráció „bizonyos vonatkozásában a pedagógustársadalom elleni tüntetés” volt, ugyanis a NER-oktatáspolitikáját a „pedagógustársadalom szakértői, vagy maguk a pedagógusok dolgozták ki”.

Reméljük, legközelebb Pósán kifejti azt is, hogy mégis kiket ért a „pedagógustársadalom szakértői alatt”, mert így legfeljebb tippelni tudunk. Emellett kíváncsiak lennénk azokra a pedagógusokra is, akik – az államtitkárral együtt – úgy vélik, tegnap ellenük vonult a Kossuth térre több tízezer ember.

Figyelmébe ajánljuk