A kereszténydemokrata mókamester szakállas viccekkel hergeli a pedagógusokat

  • narancs.hu
  • 2017. január 28.

Villámnarancs

Ezek tényleg nem tudnak mást, csak azt, amit betanítottak nekik.

Úgy látszik, nem volt ma jobb dolga Hollik Istvánnak, tartott hát egy tenyérbe mászó sajtótájékoztatót.

„A szocialisták kormányzásával ellentétben ma a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók létbizonytalanság helyett kiszámíthatóságot, megalázás helyett megbecsülést tapasztalhatnak” – mondta az országgyűlési képviselő, és szerinte

a baj ott van, hogy

„a baloldal csak hergelni tudja őket; pártpolitikai érdekek mentén tüntetéséket szerveznek nekik, felhasználják őket, miközben kormányzásuk alatt mindig elengedték a kezüket”.

Hollik megjegyezte, hogy „ezzel szemben a polgári kormány cselekszik, 2010 óta folyamatosan pótolja vissza azt a pénzt az oktatásba és az egészségügybe, amit a szocialisták elvettek onnan”.

A képviselő azért annyit még hozzátehetett volna veretes kinyilatkoztatásához, hogy

különös népség a pedagógusoké meg az egészségügyi dolgozóké!

Ő itt mondja a szépeket, azok meg valami egészen mást tapasztalnak, s van képük még elégedetlenkedni is.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.