Bort iszik a magyar, nem pediglen sert: a Jobbik bojkottálja a Heineken termékeit

  • narancs.hu
  • 2017. január 28.

Villámnarancs

Esetleg egy pofa vizet.

Jogerősen betiltotta tegnap a Marosvásárhelyi Táblabíróság az Igazi Csíki Sört. Annak ellenére adott helyt a Csíki Sör Manufaktúrát működtető céggel szemben a Heineken Románia keresetének a bíróság, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon még a csíkieknek kedvező döntést hozott.

Ezt már nem tűrheti a Jobbik, s odaüt:

közleményében a Heineken-termékek bojkottjára hív fel minden igaz lelkű magyart. „A Jobbik felháborítónak tartja a román bíróság mai ítéletét, amivel tönkreteszik a Csíki Sört. A Heineken korábban kétségbe vonta Székelyföld létjogosultságát is, ezzel is bizonyítva, hogy a magyar emberek és véleményük semmit sem jelent számára. A Jobbik kiáll a Csíki Sör mellett, ahogy minden magyar termék mellett is, készüljön az a határon innen vagy azon túl” – áll közleményükben.

Csíkszentsimoni tüntetés 2015-ben

Csíkszentsimoni tüntetés 2015-ben

Fotó: MTI

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő szerint „A tudatos magyar vásárlóknak e roppant igazságtalan és

példátlanul magyarellenes lépésre nem lehet más

a válasza, mint a Heineken multinacionális vállalat termékeinek általános bojkottja. Felkérünk minden magyarországi és külhoni magyart, aki az üggyel szimpatizál, hogy mindaddig ne vásároljon a Heineken által gyártott sörökből, amíg a cég nem hagy fel a székelyföldi sör ellehetetlenítésével. Csak egy ilyen összefogás lehet képes a gátlástalan piaci szereplőt jobb belátásra téríteni.”

A Jobbik kiállása bizonyosan eredményes lesz, mert ha a magyarok nem isznak Heinekent, nyilván megmenekül az egyetlen Igazi Csíki Sör. Vagy ha nem is, egy-két szimpatizánst akkor is fialhat a kirakatpolitika.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.