A NER méregdrága magánsulija megvéd Takaró Mihálytól

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 22.

Villámnarancs

Persze csak azoknak a gyermekeit, akik meg bírják fizetni a tandíjat. 1 év 4,7 millió forint.

International School of Debrecen néven Debrecen város és a Debreceni Egyetem együttesen alapítottak - szinte teljesen adófizetői pénzből - egy elit, angol-magyar tannyelvű magániskolát Debrecen-Pallagon - írja a Mérce.

false

 

Fotó: MTI

Mint írják, az összesen 4 milliárdból épülő iskolába a jelentkezés díja százezer forint. Az iskolába integrált óvodában egy évért 2,3 millió forintot, egy iskolai tanévért 4,7 milliót kell fizetni.

És hogy mit ad az iskola?

A Mérce úgy tudja, a „poroszos” oktatást mellőző, világra nyitott, az álhírek ellen is tudatosan nevelő oktatást.

Mint írják, az iskola az Emberi Erőforrások Minisztériumától megkapta az engedélyt az International Baccalaureate (IB) rendszerű oklevelek kiadására, ami a gyakorlatban azt jelenti, elkerülhetik az új Nemzeti alaptanterv bevezetését is.

"Orbán Viktor közvetlen elitje tehát, az általa is nagy dérrel-dúrral beharangozott Modern Városok Programból (mert ez is az egyik közpénzforrás), olyan iskolát húz fel a gazdag debreceni és környékbeli csemetéknek, amelynek elsődleges célja az, hogy megóvja őket Takaró Mihálynak, a NER újabb, pozícióba emelt csóvás emberének tanügyi ámokfutásától" - jegyzi meg a Mérce.

Figyelmébe ajánljuk