Bakondi megint nagyot varázsolt: amit nem lát a főnök, az nincs

  • narancs.hu
  • 2016. november 6.

Villámnarancs

Ilyen pimaszul még Karinthy sem merészelte magyarázni a bizonyítványát.

Csütörtökön hozták nyilvánosságra a Kínzás és Embertelen vagy Megalázó Bánásmód vagy Büntetés Megelőzésére Létrehozott Európai Bizottság (CPT) 2015. október 21–27. között Magyarországon tett látogatása nyomán készített jelentését, amelyben felhívják a magyar kormány figyelmét bizonyos visszásságokra. Noha a jelentésre a szokásos kioktató hangnemben reagált a kormány, úgy látszik, nem érték be ennyivel.

Bevetették Bakondi Györgyöt,

a sötét oldal nagyágyúját, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját is, aki tegnap a tévében fantasztikus érveléssel zúzta porrá a jelentésnek azt a részét, ami azt tárgyalja, hogyan is bánunk a kiskorúakkal.

Bakondi György

Bakondi György

Fotó: MTI

Bakondi szerint „a határon szolgáló rendőrök és katonák parancsnokai rendszeresen ellenőrzik a munkatársaikat,

és nem hallottak olyasmiről,

ami a magukat kísérő nélküli kiskorúnak valló migránsokkal szembeni rossz fizikai bánásmódról szerepel a jelentésben”. Világos, ugye? Amiről kussolunk, az nincs. Különben meg a tenyerünkön hordozzuk a büdös kölköket, s ez a hála! De tudjuk ám, honnan fúj a szél!

Ez az egész felhajtás – így Bakondi – „azon politikai nyomásgyakorlás részét képezi, ami Magyarországot éri többek között a migrációs politikája miatt”.

Figyelmébe ajánljuk