Bedőlne a NER, ha megugranának a rezsiárak?

  • narancs.hu
  • 2019. július 18.

Villámnarancs

Gulyás Gergely engedett meg magának egy gondolatkísérletet.

"Közép-Európában a politikai stabilitás elvesztésével járna, ha olyan szinten, 30-40 százalékkal emelkednének a rezsiárak, mint Németországban" - jelentette ki Gulyás Gergely a mai Kormányinfón, ahogy az az Index tudósításában olvasható. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai éppenséggel úgy is értelmezhetők, hogy egy ilyen fordulat a NER bedőléséhez is vezethetne.

false

Gulyás hangot adott pártja abbéli szilárd meggyőződésének, hogy Ursula von der Leyen megválasztáshoz a fideszes képviselők szavazatai is kellettek, és határozottan állította azt is, hogy a 2030-as klímaügyi célkitűzések tekintetében Magyarország az egyik legjobban teljesít az Európai Unióban. Úgy tűnik, az Európai Bizottság nem osztja a miniszter helyzetértékelését, hiszen enyhén szólva is kidolgozatlannak nevezték a Magyarország által benyújtott klímaterveket.

Gulyás egyebek mellett azt is állította, hogy 2030-ra a magyar gazdaság 90 százaléka kibocsátásmentes lesz: "nincs ellenünkre az, hogy távolabbi célokat is támogassunk, de azért nem támogattuk a 2050-es kibocsátásmentességet", mert azokhoz nem társultak olyan számítások, hogy milyen hatással lenne ez a magyar gazdaságra - áll az Index tudósításában.

Figyelmébe ajánljuk