Lecsapott a rendőrség egy hajléktalanra, mert hajléktalan

  • narancs.hu
  • 2019. július 25.

Villámnarancs

Némi kihagyás után ismét él az Alkotmánybíróság által is szentesített, hajléktalan-ellenes gyakorlat.

"Tegnap őrizetbe vették az első hajléktalan embert azután, hogy az Alkotmánybíróság megvédte a Kormány tervét a hajléktalan emberek büntetésére. Önkéntesünk, Kalota Ágnes ügyvéd megpróbálta felvenni a kapcsolatot a férfival, de a rendőrség nem engedte, hogy személyesen beszéljen vele. Az ügyvédnőt ehelyett a BRFK fogdájáról elküldték a város másik részébe, a Haller utcai kapitányságra, hogy ott szerezzen egy pecsétet a meghatalmazására, majd jöjjön vissza. Személyesen beszélni csak ezután engedték őket" - írja az Utcajogász.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

 

Mint írják, a férfi tárgyalása ma 12.00 órakor kezdődik (Fő utca 70-78.), ahol Kalota Ágnes mellett Dietz Henrietta önkéntes ügyvéd fogja védeni az ártatlanul meghurcolt férfit.

Kalota Ágnessel készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

Tipikus Fidesz-stratégia: bármikor előhúzhatják a büntetést

Ügyvédi tevékenysége mellett nyolc éve aktív tagja, jelenleg társelnöke a hajléktalanoknak és lakhatási szegénységben élőknek ingyenesen jogsegélyt nyújtó Utcajogász Egyesületnek. Fellépett a hajléktalanok kriminalizációjával szemben, az őrizetbe vettek számára non-stop hívható ügyvédi ügyeletet szervezett, és ellátta a Budapesten eljárás alá vont két hajléktalan védelmét is.

Figyelmébe ajánljuk