Beteg vagy? A te bajod! – Megújult a Fidesz egészségpolitikai filozófiája

  • narancs.hu
  • 2015. július 23.

Villámnarancs

A kormánypárt kijelentette, hogy eszébe sincs javítani az egészségügyi ellátáson, aki beteg lesz, eztán magára vessen. Különben is mindenről a Gyurcsány tehet.

Történelmi sajtóközleményt adott ki a Fidesz-frakció, az a címe, hogy A baloldal nyerészkedni próbált a betegeken. Természetesen szó van benne erről is – „a betegeken a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal, a privatizációkkal mindig csak nyerészkedni akart” –, ám ennél sokkal érdekesebb az, ami szerintük e „nyerészkedés” ellentételezése lehet.

false

 

Fotó: MTI

Íme: „Az egészségesebb Magyarországhoz egészségesebb polgárok kellenek. A polgári kormányzásban az egészség érték, ezért minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a magyar családokban minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és gyermek tudjon egészségben élni. A korai halálozást és a tragikus népegészségügyi állapotokat az egészségesebb életmóddal, a dohányzás visszaszorításával, az egészségesebb élelmiszerekkel, a mindennapi testneveléssel és sportolással, a népbetegségek megelőzésével és mielőbbi diagnosztizálásával tudjuk csökkenteni.” Legyél tehát egészséges, tornázz, de nem merj megbetegedni, mert ráfázol.

Mi tagadás, ez a sportos hozzáállás mindjárt más megvilágításba helyezi az orvos- és ápolóhiányt, a nyomorúságos kórházi állapotokat... „Mi úgy gondoljuk, hogy a betegséget megelőzni kell” – írják, de arról egy szó nem esik, hogy mégis mi legyen azokkal, akik már megbetegedtek. Akár fel is fordulhatnak? Hát az biztos, hogy nem a Fideszen múlik, ha mégsem.

Figyelmébe ajánljuk