Bicskanyitogató pökhendiséggel igyekszik cáfolni Zsidai Roy a Nébih-vizsgálat súlyos megállapításait

  • narancs.hu
  • 2016. november 29.

Villámnarancs

S ez a csávó a „Pannon Gasztronómiai Akadémia” elnöke.

Az Orbán-családdal kitűnő üzleti kapcsolatokat ápoló akadémikust a Magyar Nemzet kérdezte meg, hogy merre hány méter is akkor most, hogy a Nébih 1,25 millió forintra elmeszelte, mert mindenféle mocskot találtak a csúcsgasztronómiai templomában.

Zsidai szerint az a baj, hogy pikkje van rá a Nébihnek. Először is a vizsgálat öt óráig tartott, s ez nonszensz, mert Zsidai szerint csak a külföldi cégeket szokták ilyen hosszú időn keresztül „vegzálni”.

A büdös külföldi meg is érdemli, de ő?

„High-tech konyha, modern berendezések, laboratóriumi körülmények – a történetek ellenére így jellemezte a konyháját Zsidai” – írja a Nemzet.

Az is elég szép, amikor az akadémikus kifejti, hogy a nyers hús nem is nyers hús, mert arról rendes hivatali definíció: „erről még a hivatalon belül sincs egységes álláspont”.

Nálunk mindenesetre az a duma nyert, hogy a lejárt szavatosságú csúcsgasztronómiai növényi tejszínek ugyan valóban lejárt szavatossági idejűek voltak, de mit ugrálnak, volt köztük egy olyan is, ami csak 2 napja. (A többi persze régebben.)

Ám az igazán az elszomorító az egészben a végső konklúzió. Hogy tudniillik ez a disznóól simán mehet tovább, a működés felfüggesztésére „nem kellett sort keríteni”.

Vajon miért?

Figyelmébe ajánljuk