Brüsszel után a hideg lesz a következő ádáz ellensége a magyar embereknek

  • narancs.hu
  • 2016. december 4.

Villámnarancs

Újra lóra pattant a rezsihuszár.

Hideg lett, pörögnek a villanyórák, ilyenkor a migránsáradat is befagy. Minden bizonnyal ez az oka, hogy Németh Szilárd tegnap délelőtt ismét legkedvesebb gyermekét, a rezsicsökkentést hívta segítségül egy kis hőbörgéshez.

false

 

Fotó: MTI

Németh szerint ugyanis Brüsszelben újabb csapást dolgoztak ki hazánk ellen, az Orbán-kormány legnagyobb vívmányát, a rezsicsökkentést próbálják tönkrevágni azzal, hogy eltörölnék a hatóságilag szabályozott energiaárakat.

A rezsiharc tehát folytatódik.

„A szabályozott ár és piac hiányában ugyanis semmi nem akadályozná meg a szolgáltatók "áremelési indulatait" és minden költséget elszámolnának "ami a csövön kifér” – hangsúlyozta Németh Szilárd, de arról egy kukkot sem szólt, hogy az elmúlt években hány intézkedést hoztak, s miféle államosítások voltak, illetve lesznek az energiaszolgáltatok piacán annak érdekében, hogy még véletlenül se törjön ki senkiből „áremelési indulat”.

Márpedig ha megvalósul Orbán régi álma, hogy csupán egy-egy nagy állami energiaszolgáltató legyen, tökmindegy lesz, mit mondanak Brüsszelben. Mert akkor mi már ott sem leszünk…

S e szép jövendő rezsiharca úgy néz majd ki, hogy megjelenik a színen Németh Szilárd, közli,

hogy emelik a villany árát, majd hozzáteszi, hogy mégsem emelik, csak egy kicsit.

De akkor milyen alapon mondják majd, hogy megint jól beolvastunk Brüsszelnek? Akkor ki lesz az ellenség? Feltehetően a hideg.

Figyelmébe ajánljuk