Ezeket a híreket tartotta fontosnak a közmédia a demokrácia fekete keddjén

  • narancs.hu
  • 2016. február 23.

Villámnarancs

Jó, jó, verőemberek akadályozták meg egy népszavazási kérdés benyújtását, de hallottak már a gyilkos migránsról? És a dübörgő gazdaságról? Hihetetlen felvételek következnek.

Az előző részek tartalmából: múlt hétfőn azt mutattuk meg, hogy az ellenzék konkrétan nem szerepel a köztévé híradójában, pénteken pedig azt, hogy a kockás inges szolidaritásról egyáltalán nem, az egyik tüntető tanár volt MSZP-s párttagságáról viszont két hírben is beszámoltak.

Ma délben is a megszokhatatlan rutint láttuk: gazdasági sikerek, egymás után megszólaló kormánytagok és vég nélküli migránsozás. A 18 perces belpolitikai blokkból 12 percet, vagyis a hírek kétharmadát az Európába özönlő menekültekről szóló hírek tették ki. A nap legfontosabb történése, a legelső, kiemelt hír az volt, hogy a magyar határon elfogtak egy emberölés miatt körözött francia férfit. Mivel az illető „gazdasági bevándorlókkal” együtt akart átjutni a határon, ezért hiába uniós állampolgár, egyszerűen lemigránsozták.

false

A minden más sajtóterméket lázban tartó hír, a választási irodában felbukkanó kopaszok konkrétan az utolsó volt a belpolitikai hírek között, és a történéseket „tumultuózus jelenetnek” címkézték, amelynek végén egy magánszemély adott be elsőként kérdést.

De az egész abszurditása még jobban látható, ha végignézik a szalagcímeket, meg is mutatjuk mindet. Szokásos játékunk: keressék az ellenzéki megszólalókat és a kormánynak kellemetlen híreket!

1. Jönnek. 11 percen keresztül.

false

2. Még egy kicsit jönnek.

false

3. Orbán Viktor pénzt ad a népnek. Megszólal: Orbán Viktor.
false

4. A magyar reformok működnek. Megszólal: Szita Károly fideszes polgármester.
false

5. A magyar reformok működnek. Megszólal: Szijjártó Péter miniszter.
false

6. Az EU bántja az Erzsébet kártyát. Megszólal: Kovács Zoltán államtitkár.
false

7. A magyar reformok működnek. Megszólal: Lenner Áron Márk helyettes államtitkár. Szép vágóképek a CBA-ból.
false

8. Idézik Palkovics László államtitkárt. A pedagógusok vezetőit nem idézik.
false

9. És végül a nap tulajdonképpeni híre a végén, zseniális szalagcím, pont a lényeget találja el.
false

Majd belvíz, belvíz, tűzeset, közlekedés, külpolitika.
Nincs itt semmi látnivaló.

Figyelmébe ajánljuk