Ezt csinálja a luxusbörtönben a sikkasztásért elítélt volt MVM-vezér

  • narancs.hu
  • 2020. október 22.

Villámnarancs

Blikk: Kocsis István ételosztóként dolgozik, Mengyi Roland, volt fideszes képviselő könyvtáros a luxusbörtönben.

Ételosztóként tölti ötéves büntetését Kocsis István, az MVM  korábbi vezérigazgatója a kecskeméti Wéber Ede utcai börtönben, amit a köznyelvben csak luxusbörtönnek emlegetnek - írja a Blikk.

Mint arról tavaly beszámoltunk, Kocsist, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) volt vezetőjét társtettesként, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésben és sikkasztásban találták bűnösnek. A Fővárosi Főügyészség összesen hat ember ellen emelt vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt, azt állítva: munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek, az MVM-nek 15 milliárd forint vagyoni hátrány okoztak, amelyből 12 milliárd térült meg. A vádlottak között az MVM-et 2005 és 2008 között vezető Kocsison kívül ott volt annak felesége és Szász András volt főtanácsadó is. Mint írtuk, a Pécsi Ítélőtábla másodfokon, nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte Kocsist, a harmadfokú eljárás pedig helybenhagyta a döntést..

A Blikk arról is ír, hogy a négyéves büntetését töltő Mengyi Roland, korábbi fideszes képviselő a kecskeméti "luxusbörtön"  könyvtárosaként dolgozik, így "őt sem fenyegeti a veszély, hogy a külsős munka miatt az ország egy másik, kevésbé kellemes intézményébe szállítsák, ahol nincsenek egyágyas szobák, se veteményes, se kerti séta".

Mint írtuk, Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt ítélte tavaly szeptemberben jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre a bíróság.

A 24.hu korábbi cikke szerint Mengyi úgy lett könyvtáros, hogy addig nem volt ilyen munkakör a börtönben.

Figyelmébe ajánljuk