Ha Karácsony elhiszi, vége: Orbán megüzente, ha nem indul ellene 2022-ben, békén hagyja Budapestet

  • narancs.hu
  • 2020. július 4.

Villámnarancs

A gyávák jellegzetes harcmodora.

Tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának visszatérő vendégeként Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere elmesélte, hogy a miniszterelnök különböző rendű közvetítőin keresztül számtalanszor jelezte már neki, hogy ha nem indul el ellene a 2022-es országgyűlési választásokon, akkor minden oké lesz Budapesttel. Ezen nyilván azt kell érteni, hogy Orbán nem sarcolja tovább a fővárost, nem tesz olyan intézkedéseket, amelyekkel a jelenleginél is nehezebb helyzetbe kényszeríti Budapest vezetését és lakóit.

Karácsony az adásban ugyan minősítette ezt – tipikusan A keresztapába illő – üzenetet, azt mondván róla, hogy abszurd feltételezés. Ugyanakkor azt is megerősítette, hogy hatalmas megtiszteltetés számára Budapest vezetése, nincsenek más ambíciói… Ezzel viszont nem ártana óvatosnak lenni. Hisz az orrunk előtt zajló példák tömegei igazolják, hogy Orbán még sosem állt le akkor, amikor fehér zászlót látott, ha az ellenségének kikiáltott fél a tárgyalási szándékát hangsúlyozta. Inkább akkor kapcsolt még erősebb fokozatban – ez a gyávák jellegzetes harcmodora.

Aznap, amikor este Karácsony adásba ment napközben, a „parlament” elfogadta a Színhát- és Filmművészeti Egyetem einstandolását megerősítő törvényt. És sorolhatnánk napestig az elmúlt hónapok, évek hasonló orvul elkövetett kiszorító akcióit.

Tehát, az efféle üzenetekre válaszul nem feltétlenül az ambíciók hiányát eredményes felhozni, elég csak annyit mondani, elmész te a fenébe.

Figyelmébe ajánljuk