Hány püspök kell egy stadion felszenteléséhez?

  • narancs.hu
  • 2014. május 2.

Villámnarancs

Eddig azt hittük, kettő is elég.

Május elseje rég nem volt ilyen örömteli Debrecen városában. Hogy mi történt? Hadd válaszoljunk a Hír24 beszámolójának címével: „Parádés show-val adták át a Nagyerdei Stadiont". Ami a parádét illeti, volt ott műfüstben gázoló Keresztes Ildikó, ég felé szálló lufik, Orbán Viktor és Kósa Lajos duettje a stadion közepén és a nagy magyar ünnepek elmaradhatatlan kelléke: egy db levitézlett sztár a kilencvenes évekből, most éppen Lou Bega.

Az est sztárvendégei

Az est sztárvendégei

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ebből a parádéból nem hiányozhattak az egyházak képviselői sem, hiszen az láthatóan mindenki számára evidencia, hogy Magyarországon nagyobb focipálya nem létezhet Isten áldása nélkül. Márpedig nem holmi mezei lelkészek és plébánosok hozzák az égi áldást, nem, egy stadion felszentelése püspökért kiált. Ezt már Orbán Viktor magánstadionja esetében is megfigyelhettük, amelyet Kiss-Rigó László szeged–csanádi püspök és dr. Szabó István református püspök áldásával vettek birtokba a szotyolázó oligarchák. Azt gondoltuk akkor, hogy a stadionavatásnál szükséges püspökmennyiség: 2 db. De a debreceni stadion – tisztesség ne essék szólván – még a felcsútinál is grandiózusabb...

Mesterhármas

Mesterhármas

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ezért aztán a reflektorfényben, a Jóisten és Orbán Viktor színe előtt egymás mellett buzgólkodott Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Bosák Nándor debrecen–nyíregyházi püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese és a görög katolikus Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke.

Okkal reméljük, hogy előbb-utóbb mindenki sorra kerül, mert bár sok a püspök, de stadionból sem lesz hiány.

Figyelmébe ajánljuk