Havonta összetör a magyar légierő egy-két gépet, Hende Csaba mégsem repül

  • narancs.hu
  • 2015.06.25 17:06

Villámnarancs

Leszállás közben kigyulladt Szolnokon a Magyar Honvédség Jak-52-es oktatógépe, az egyik pilóta megégett, kórházba szállították. Nem ez volt az első eset az elmúlt időszakban.

Május közepén a csehországi Cáslav katonai repülőterén konkrétan egy dandártábornok kényszerült (egy őrnagy társaságában) katapultálni a leszállópályán túlfutó és pillanatokkal később rommá törő Gripenből. A HM vizsgálata azóta kiderítette, hogy a pilóta egyszerre nyomta a gázt és a féket – arról nincs hír, hogy mire gondolhatott közben.

E hónap elején Kecskeméten csúszott a hasán egy Gripenünk, amikor ugyancsak katapultált a pilóta, s két mentőhelikopter is kiszállt a mentésre. A gép nem tört össze nagyon vészesen, a HM szerint még javítható (tudunk egy jó karosszériást ajánlani).

Ma délelőtt leszállás közben gyulladt ki egy Jak-52-es katonai gép Szolnokon, az egyik pilóta súlyosan megégett. Ebben a hónapban ez már a második légi baleset a magyar honvédségnél, igaz, még csak 25-e van.

A katapultálás a pilóták szerint az utolsó utáni lehetőség egy katonai gépen. Vajon Hende Csaba hányadik lehetőségénél tart? Hány kényszerleszállást kell még megvárni ahhoz, hogy végre röpüljön?

Neked ajánljuk

Sorsod Texas

  • Uitz Renáta

A kormányerők őszi politikai évadnyitása igazán eseménydúsra sikeredett: az ellenzéki előválasztás kismiska abban a politikai térben, ahol a katolikus egyház feje – és globális médiasztárja – celebrál szentmisét az eucharisztikus világkongresszus margóján.

Nem családi ügy

  • Hüttl Tivadar
  • Pásztor Emese

Az európai uniós források korrupt felhasználásáról szóló hírek ma már ritkán keltenek elsöprő közérdeklődést: az elmúlt 11 év eltompította a felháborodásért felelős idegpályákat.

„Szergej, megírtad?”

Az 1962-es novocserkasszki vérengzésről készített filmje, a Kedves elvtársak! a héten kerül a mozikba. Andrej Koncsalovszkij orosz rendezővel Tarkovszkijról, Stallonéról, a szovjet és az orosz himnuszról és a filmjeinek milliárdos finanszírozójáról beszélgettünk.

A belső zsarnok

  • TPP

Tiltakozó tömeg gyűlik a térre a nyomorúságos életfeltételek, az egyre romló munkakörülmények miatt. Vörös zászlókat lengetnek, Marx és Lenin képét emelik a magasba.