Jávor Benedek nem tér haza

  • narancs.hu
  • 2019. július 10.

Villámnarancs

Nem szerzett mandátumot, de marad Brüsszelben.

Mint ismeretes, a Párbeszéd politikusa az MSZP-vel közös listán indult a májusi EP-választáson, de nem jutott mandátumhoz, mert az MSZP-P csak egy képviselőt küldhetett Brüsszelbe, az pedig az MSZP-s Ujhelyi István lett.

Jávor a Klubrádiónak többek között úgy nyilatkozott, hogy számára az EP-választás tanulsága az volt, hogy "lehet ugyan megállapodásokat kötni a különböző pártok között, de nem a végtelenségig". Mert ez, mármint a zárt ajtók mögötti kompromisszumok sokasága, véleménye szerint a választók elvesztéséhez vezet.

false

Jávor az interjúban a főpolgármester-jelölti előválasztást nagy sikerként értékelte; szerinte nem kell attól félni, hogy a kormány bosszúból ellehetetlenítené az ellenzéki vezetésű településeket. Jó példaként Salgótarjánt, ijesztő jelenségként Esztergomot említette.

Elmondta azt is, hogy a családjával Brüsszelben marad; egyelőre a lehetőségekről tájékozódik, az is lehet, hogy az új Európai Bizottságban folytatja. Mint eddig is, ezután is környezetvédelmi kérdésekkel szeretne foglalkozni.

Figyelmébe ajánljuk