Orbán kisvasútjáról rappel a Turul előadója

  • narancs.hu
  • 2019. július 11.

Villámnarancs

Yo, Lőrinc! Ezt kapd ki!

Bödőcs Tibor nemrég még azzal viccelt, hogy hamarosan átadják a Felcsút–Peking kisvasutat, és ha ez egy kicsit még várat is magára, épp a héten derült ki, hogy Orbán Viktor megvalósítja Orbán Viktor álmát és már nem is kell olyan sokat aludni addig, hogy a felcsúti kisvasút egészen Bicskéig szállítsa az utazóközönséget. Azon keveseket, akik e miniszterelnökünknek oly kedves játékszert szokták igénybe venni.

Ám ez még semmi, mert épp aznap, amikor a hvg.hu egy kormányzati előterjesztés alapján megírta, hogy Orbán valóban beváltja fenyegetését, és Bicskéig hosszabbítják meg a felcsúti kisvasutat, szóval épp ugyanezen a napon a magyar néplélek szakavatott ismerője, a rapper, aki a 10 millió Turul-szakértő országában is újat tudott mondani a Turulról (lásd a Turul című, rovásírással feliratozott instant klasszikust), vagyis Dé:Nash közzétette újabb slágergyanús szerzeményét, melynek címe:

Kisvasút

Ennél jobb ma már biztosan nem lesz, mint a művész közéleti klipje, mely műfaját tekintve egyszerre kisvasút- és rapper-paródia. Yo, Lőrinc, can you dig it?

Figyelmébe ajánljuk