Az Egyesült Államokban nagyon fogynak az önvédelmi fegyverek

  • narancs.hu
  • 2020. március 19.

Villámnarancs

Nem csak vécépapírra van nagy igény.

Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Államokban nem csak a vécépapír, a konzervek és a tészták iránt ugrott meg pánikszerűen a kereslet, de a fegyverboltokban kapható önvédelmi fegyverek és a lőszerek iránt is - írja a 24.hu.

"A boltosok a járvány miatt kialakult bizonytalansággal magyarázták, hogy az amerikaiak megrohanták a fegyverboltokat, mert nem tudják, mi várható, és biztosak akarnak lenni abban, hogy lesz mivel megvédeni saját magukat és családjukat. A fegyverüzletek közlése szerint sokan közülük életükben először vásárolnak fegyvert, amit megerősít az is, hogy a hatóságok sokkal több háttérvizsgálatot végeznek, mint korábban. Az FBI-nál például 23 százalékkal nőtt ez a szám februárban az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

false

Közben Washington és Kalifornia államokban az ázsiai közösség kezdett el felfegyverkezni, félve a Kínából indult vírus miatti rasszista támadásoktól" - írja az oldal.

Arról, hogy az Egyesült Államok hogyan viszonyul a fegyvertartáshoz és hogy ennek milyen következményei vannak, helyszíni tudósításunkban olvashatnak.

 

Napi 6,75 gyerek

2018. március 24-én, bő egy hónappal a Parklandban történt iskolai lövöldözés után sok százezren válaszoltak a floridai tömegmészárlást túlélő diákok hívására, és világszerte több mint nyolcszáz rendezvényen vonultak fel a fegyveres erőszak ellen. A 17 áldozatot követelő február 14-i merénylet nem csak sokkot, gyászt és álszent politikusi sajnálkozást váltott ki Amerika-szerte, hanem eddig nem látott országos diákaktivizmust is.

Figyelmébe ajánljuk