Kósa Lajos két vad mondata arról, hogy senki sem számít

  • narancs.hu
  • 2017. május 3.

Villámnarancs

Brüsszel nem ért a szép szóból, az ügynökmúlttal meg nincsen semmi baj.

„Brüsszel csak egymillió ember szavát érti meg, kormányokét nem” – hangzik az első mondat Kósa Lajos szájából, amit a Békés megyei Medgyesegyházán talált elmondani. A települést a nemzeti konzultáció visszaküldését szorgalmazó országjáró körútján érte el. Kósa arra kérte a lakosokat, mondják el minél többen a véleményüket, hiszen az a buta Brüsszel nem ért a szép szóból, bezzeg ha egymillió ember emeli fel a szavát! Hogy akkor mi lesz, azt a frakcióvezető nem árulta el.

„Ha egy jótékonysági szervezet élén a döntés az, hogy Kovács Pistikének a zöld pulóvert adjuk vagy a sárgát, akkor azt egyelőre nem érzem perdöntőnek nemzetbiztonsági szempontból. Tudok különbséget tenni aközött, hogy valaki egy neki felróható múlt után jótékonyságra adja a fejét és azt szervezi, vagy egyébként Grál-lovagként próbálja feltüntetni magát” – hangzott Kósa Lajos mai második mondata. Az RTL Klub híradója ugyanis arról kérdezte a Fidesz megmagyarázó emberét, hogy mit gondol Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnökének lemondásáról. Lehelről a múlt héten írta meg a Magyar Nemzet, hogy a Kádár-rendszerben Filozófus fedőnéven ügynökként működött. Lehel a cikk után felfüggesztette igazgatói pozícióját, hogy magánemberként reagálhasson a vádakra. Kósa ugyan üdvözölte az elnök lemondását, de nagy problémának nem látja az ügynökmúltat, hiszen egy kis jótékonykodásról van szó (meg állami támogatásról és arról, hogy a szervezet jótékonysági nagykövete Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége), meg pulóverosztogatásról, az meg kinek fáj.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője ezzel a két mondattal nemcsak végtelen demagógiáját és ürességét bizonyította, hanem azt is, hogy valójában sem neki, sem kormányának nem számít senki: az az egymillió Kovács Pistike zöld vagy sárga vagy akár hupilila pulóverben is grasszálhat szerte az országban, csak akkor érnek valamit, ha a torkukon lenyomott kormánypropagandát böfögik vissza. Akkor is csak addig, amíg Brüsszelnek mutogathatják a magyar emberek véleményét, aztán állhat mindenki szépen sorban a jótékonysági szervezetek ruhaosztásán.

Fidesz: nem baj a beszervezés

A Fidesz szerint nincs nemzetbiztonsági jelentősége annak, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójáról kiderült: ügynök volt a Kádár-rendszer idején. Kósa Lajos szerint az sem kellemetlen, hogy a szervezet jószolgálati nagykövete a miniszterelnök felesége.

 

Figyelmébe ajánljuk