Kovács Zoltán sorosozással reagált a nemzeti konzultáció kemény uniós kritikájára

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Villámnarancs

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kedvenc fegyverét vette elő.

Mint arról mi is beszámoltunk, Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke szerint fake news, amit a legújabb nemzeti konzultáció egyik kérdésében állít a kormány. Jourovát arról kérdezték egy az álhírek elleni küzdelemről tartott sajtótájékoztatón, hogy tényleg az alkotmány megváltoztatására akarják-e kényszeríteni a magyar kormányt, illetve arra, hogy migránsokat fogadjon be.

A legújabb konzultáció 13. kérdésében a kormány azt írja "Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó szabályait."

Fake news, nem igaz - mondta erre az az Európai Bizottság alelnöke.

Na, de mit mond erre Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár? Nos, azt mondja: Soros!

Az államtitkár a Twitteren fejtette ki tömör véleményét, mely így szól:

"Vera Jourová azt mondja, a nemzeti konzultációnk egyik kérdése álhír, pedig a valóság ezzel szemben az, hogy az Európai Bizottság szisztematikusan aláássa a migráció ellen tett erőfeszítéseinket. Nem is beszélve a Soros Györgyhöz fűződő kötelékeiről”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?