Kövér László nőgyalázó kijelentése miatt panaszt tettek a Médiatanácsnál

  • narancs.hu
  • 2020. április 30.

Villámnarancs

Szél Bernadett: Elég Kövérből! Irány a Médiatanács!

"Milyen mintát mutat ez az ember, aki az ország második legfontosabb közjogi méltósága, a többi embernek? Hogy a nő szabad préda, lehet gyalázni kedvükre?! Kövér László nőket degradáló kijelentése ugyanis nemcsak a képviselőket, de minden egyes nőt súlyosan sért, ami ellen a lehető leghatározottabban tiltakozni kell" – kezdi friss Facebook-posztját a független képviselő.

Mint arról mi is beszámoltunk Kövér Lászlónak a Bayer Show-ban nyílt tere egy kiadós nőgyalázásra, az országgyűlés elnöke ugyanis kijelentette, hogy különösen azokra a képviselőkre tekint szánalommal, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

Erre reagált most Szél Bernadett a Facebook-posztban. A fentieket így folytatja:

"Gondolkodtam, mit lehet tenni és nőtársaimhoz fordultam, azt javasolva: nyújtsunk be panaszt a Médiatanácshoz. Mert nekünk, akiknek 'kettessel kezdődik a személyi száma' és a Ti akaratotokból képviselők lehetünk, ki kell állnunk mindenkiért, akiknek szintén 'kettessel kezdődik a személyi száma' — mégpedig minden lehetséges módon. Így is döntöttünk és ma minden magyar ellenzéki országgyűlési és európai parlamenti női képviselő együtt lép fel a Médiatanácsnál a nők sértegetése ellen."

És így fejezi be:

"Rögtön hozzáfűzöm: ha rajtam múlna, aki így viselkedik, nem hogy házelnök, de házmester sem lehetne, mert aki emberek szolgálatára szerződik, nem minősítheti és gyalázhatja az emberek felét, sőt egyetlen nőt sem közülünk. Csakhogy Kövér László szavai világosan mutatják, hogy az elmúlt napok kormánypárti médiában megjelent minősíthetetlen hangvételű, válogatott gyalázkodásokat tartalmazó cikkei a Fidesz legmagasabb szintű támogatását élvezik. Ettől függetlenül nekünk mindent meg kell tennünk, amit csak lehet!"

Kövér: Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére

Kövér szerint az Európai Unió szétesése nem jelentene armageddont. De azért nem drukkol az unió széthullásának. Többek között Kövér László volt a vasárnapi Bayer Show vendége. Kövér a Hír TV-n Bayer Zsolttal többek között arról beszélt, hogy egy-két éve nem gondolta volna, hogy örülni fog, amikor bemehet a parlamentbe a „sok ápolt" közé - írja az Index.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.