Kövér László szerint már csak az agymosás van hátra, és övék is az ország

  • narancs.hu
  • 2015. április 25.

Villámnarancs

A Veszprémi Naplónak adott interjút a házelnök, és semmi dühöngés, semmi pánikroham, semmi paranoia. Csak a gyermekeinket akarja…

„Nem sikerült például olyan oktatási rendszert létrehoznunk az elmúlt 20 évben, vagy nem sikerült az oktatási rendszer problémáit úgy kezelnünk, hogy a gyerekeink, unokáink valóban azt a tudást kapják, ami versenyképes, és hozzásegíti őket a bennük lévő szorgalom, tehetség, tudás révén történő előrejutáshoz” – mondja például arra a kérdésre, hogy: „Mik a rendszerváltás legnagyobb hiányosságai?”
Mielőtt felkapnánk a fejünket, hogy ez akár önkritika is lehet, jegyezzük meg, hogy Kövér csak 20 évet említ. Ezek szerint ők létrehozták. Úgy bizony! Hiszen pár sorral lejjebb már ezt mondja a házelnök: „Összességében nagy, rendszerszintű átalakításokat már nem kell, sőt már nem is lehet tenni.” Jó, hogy nem bontott mindjárt pezsgőt, mégsem véletlen, hiszen van itt még egy kis probléma: „Az emberek fejében levő képzeteknek, gondolkodásmódnak az átalakulásához – ami egy sikeres polgári átalakuláshoz elengedhetetlen lenne – a politikának kevés eszköze van. Leginkább az oktatási rendszeren kell ebben kötelességszerűen szerepet vállalnia, de ez egy nagyon hosszú érési folyamat” – mondja Kövér, amivel tulajdonképpen elismeri azt, amit sejtettünk eddig is, de sem Balog Zoltán, sem Hoffmann Rózsa, de még a derék Czunyiné sem mert állítani: a gyermekeinket akarják jobb belátásra, vagyis Kövér László „gondolkodásmódjára” nevelni.
Jöhetsz tanulni, Észak-Korea!

Figyelmébe ajánljuk