Lázár fején találta a szöget: Brüsszel is csak Soros láncos kutyája

  • narancs.hu
  • 2017. április 27.

Villámnarancs

Mindenhol ott lapul a gonosz. Nem lehet, hogy az Európai Unió is csak egy nagyra nőtt, nyerészkedő Soros-bérenc civil szervezet?

Csütörtök délután a 86. kormányinfón Lázár János elbüszkélkedett azzal, hogy Orbán Viktor megvédte az ország érdekeit Brüsszelben. Hála és köszönet.

false

 

Fotó: MTI

Ezt úgy kell érteni, hogy a mi vezérünk már a puszta jelenlétével is védelmez, hiszen Lázár ezt mondta a kormany.hu szerint: „ha Orbán nem ment volna az Európai Parlament ülésére, akkor »felmossák a padlót velünk«”.

De ő odament, és ez nagy dolog, úgy látszik. Mert ha kell, a testével tompítja az országot fenyegető támadásokat, és az oroszlán barlangjában, Brüsszelben néz farkasszemet a Gonosszal, Brüsszellel. És a jelenlétével meghátrálásra késztette.

Mondjuk nekünk inkább az tűnt fel, hogy mintha Orbánnal mosták volna föl a padlót, legalábbis Guy Verhofstadt beszéde alatt pont úgy pislogott a mi védelmezőnk, mint akivel éppen padlót mosnak, de mindegy. Biztos van, aki szerint ez egy higgadt polgári reakció a liberális hisztire.

Vissza a kormányinfóhoz, ahol Lázár sietett elmondani, hogy a kötelezettségszegési eljárást nem a tanszabadság, hanem üzleti kérdések miatt indították Brüsszelben. Figyeljünk és jegyezzük meg: ezek csak üzleti kérdések.

És ha üzlet, akkor a következő szó biztosan az lesz, hogy Soros. Idézzük is szó szerint Lázárt: „Mindenki láthatja, hogy nem a felsőoktatás, hanem valójában Soros György sorsáról van szó, nem a felsőoktatás, hanem a spekuláns érdekei kerültek veszélybe.”

Ezt a páratlan szókapcsolatot tehát rögzítsük, és ismerjük el Lázár rétori képességeit: Soros sorsa.

Így össze is áll, hogy Orbánnak mitől kellett megvédenie az országot az oroszlán barlangjában: az EU-tól, amely Soros zsebében van. Ami úgy ugrál, ahogy a milliárdos fütyül.

Vagyis, aki az EU értékeire hivatkozva Orbánt kritizálja, az a titokban, gyanús körülmények között Junckerrel tárgyaló spekuláns Soros sorsáért aggódik. Ki mondta, hogy a világ bonyolult?

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.