Még egy elborult államtitkár: Tállai a magyar nemzet jövőjét a pálinkában látja kiteljesedni

  • narancs.hu
  • 2016. április 16.

Villámnarancs

A nemzeti pántlikás hülyeségnek nincs határa: „a magyar nemzet jövője a pálinkáról fog szólni” - mondta a NAV-ot vezető államtitkár.

Tudjuk rég, hogy Orbán Viktornak becsípődése a „szabad” pálinkafőzés. Amint hatalomra került, rögtön meg is újították a szabályozást – nálunk már lassan az is főzheti a pálinkát, aki egyáltalán nem akarja. Az EU annak rendje és módja szerint megindította ebben az ügyben is Magyarország ellen a kötelezettségszegési eljárást. De az kit érdekel, szabadságharcos a magyar (kormány), pláne ha előtte leküld pár decilitert.

Momentán épp pálinkába fullad az ország, annyit termelünk, hogy a csecsemők is letolhatnak belőle évente három litert. Egymást érik a pálinkafesztiválok, de ez semmi, az egyiken (a gyulain) most pálinkakonferencia is volt – nem kell kacagni, megérjük még a pálinkanemzetgyűlést, a pálinka bullát és pálinkakoronázást is.

false

 

Fotó: MTI-Illyés Tibor

 

Nos, ezen a konferencián lengette be Tállai András, NAV-ot vezető államtitkár, hogy újabb nagy könnyítések jönnek a pálinkafőzőknek, mert „a pálinka nemzeti kincsünk és nemzeti italunk. A magyar nemzet jövője is a pálinkáról fog szólni.” Épp ezért „új jövedéki törvényen dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely segíteni fogja a pálinkakészítőket”.

Ja, az istenit, csináljunk minden bokorban még több pálinkát, aztán igyuk is fel az egészet, mert ennyi baromságot csak talajrészegen lehet elviselni. S arról se feledkezzünk meg, hogy aki pálinkán él, azt elég könnyű elkormányozgatni.

Persze, lehet mondani, hogy kulturált pálinkafogyasztás, meg hogy Tállai nem is úgy értette, de, úgy értette. Úgy, hogy: ne félj, főnök, elintézzük. S nagy igyekezetében olyat mondott, amitől minden rendes ember a föld alá süllyedne szégyenében, ha kiszaladna a száján.

Figyelmébe ajánljuk