Megint a vasárnap, megint az agresszió

  • narancs.hu
  • 2016.08.13 12:48

Villámnarancs

A kormány ismét beszállhat a nyomasztó nyitvatartási harcba. Mintha mi sem történt volna.

A Népszabadság szerint épphogy eltörölték a vasárnapi boltzárat, már készülődik is az újabb nagy ívű és feltűnően Semjén Zsolt szellemének markáns formáját az égre rajzoló kormányzati ötlet, mely szerint a nagy boltoknak vasárnap már délben ajánlatos volna bezárniuk, különben különadókkal bombázzák meg őket az ország hőn szeretett vezetői. A 400 négyzetméter alatti üzletek járnának jól, vagyis maradna a régi nóta: a Tesco rohadjon meg, és virágozzék a baráti CBA.

S hogy miről is van ismét szó, ezzel kapcsolatban tavaszi, vonatkozó szerkesztőségi cikkünk megfelelő passzusát idéznénk, hiszen semmi nem változott: „arról a nyílt agresszióról, amellyel Orbánék mindvégig ezt az ügyet kezelték. A társadalmat a többségi akarat ellenére fosztották meg a választás szabadságától; s bár az oktatásügy szabadságának kérdéséhez képest a vasárnapi vásárlás (a kereskedők felől: a nyitvatartás) szabadsága valóban huszadrangú kérdés, de szintúgy erőszakos beavatkozás a privát életbe.”

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.