Több száz pedagógus jelentkezett az elmúlt hetekben a Tanítanék mozgalom aktivistájának

  • narancs.hu
  • 2016.08.14 08:35

Villámnarancs

Októberben újra kezdik – a meglepetés erejével.

Nem tölti tétlenül a tavaszi pedagógustüntetésekkel, sztrájkokkal ismerté vált Tanítanék mozgalom a szünidőt. Egyik alapítójuk, Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy „több százan jelentkeztek az elmúlt hetekben” a mozgalomba, „akik az elkövetkező hónapokban névvel és arccal is vállalják majd a megmozdulások szervezését”.

A konkrét tervekkel kapcsolatban titokzatoskodó tanerő annyit azért elárult, hogy kivárják a népszavazási kampány végét, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a pedagógusok ügyéről: „látván a kormány október másodikára kihegyezett folyamatos nyomulását népszavazási ügyben – lám, még az olimpia idejére sem hagyják abba a propagandát, sőt felerősítették azt –, talán okosabb, ha októberre toljuk el az első akciókat. Nem szeretnénk, ha a »migránsozás« túlharsogná az oktatás ügyét.”

S hogy mi jön októberben? Nos, majd meglátjuk: „Már tudjuk, de nem szeretném elárulni. Nem akarnánk gyengíteni a meglepetés erejét” – mondta Pilz. Bízzunk tehát a meglepetés erejében.

Neked ajánljuk