Megszólalt Farkas Flórián, és úgy tűnik, hogy nagyon elégedett a roma felzárkóztatással

  • narancs.hu
  • 2016. november 20.

Villámnarancs

És különben is, ne támadja őt senki!

„Az ellenzék hadjárata nem érte el a célját, a cigányság és a kormány egyaránt számíthat a továbbiakban is a munkámra.”Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egykori elnöke, miniszterelnöki tanácsadó egészen mostanáig bújkált a sajtó elől. De a héten véget ért nagy rejtőzködés, Farkas előbb az MTI-nek, majd a Magyar Időknek mondta el, hogy nem érti, mi a baj vele, mit akarnak tőle, nála makulátlanabb és tiszteségessebb roma politikust nem hordott hátán a föld, hiába beszélnek mások mást.

Farkas kikéri magának,

hogy egyáltalán összefüggésbe hozzák őt azzal az eltűnt 1,6 milliárd forinttal, amit eredetileg a Híd a munka világába foglalkoztatási programra kellett volna költeni, amit az Emmi visszakövetel, az ügyben pedig széleskörű nyomozás zajlik.

Farkas szerint ő már korábban, összeférhetetlenség miatt lemondott az ORÖ elnök tisztjéről, így köze sincs a pénzhez, ami szerinte azért tűnt el, mert az ORÖ későbbi vezetése nem kellő gondossággal járt el.

false

 

Fotó: MTI-Koszticsák Szilárd

„Ha minden szabályt betartanak, átadják a vagyont a szövetkezetnek, akkor ma már több ezer ember dolgozhatna” - mondja, de semmi baj, hiszen úgy véli, „a méltatlan támadások nem tudnak maradandó éket verni a cigányság egyre erősebb önképviseletébe, abba, hogy saját érdekeinkért szervezetten, egységesen és tudatosan kiálljunk. Abban sem bizonytalanítanak el minket, hogy tisztán lássuk:

a Fidesz kormány az, amelyik valóban segíti a romák felzárkózását,

az előzőek csak ártottak.”

Kár, hogy nem a Magyar Idők újságírója, hanem az interjú megjelentése után Lakatos Oszkár és Vajda László ORÖ képviselő hívja a figyelmet a Romneten megjelent közleményükben, hogy „hogy ez év áprilisában az atv.hu birtokába jutott több száz oldalnyi dokumentum szerint

az elnöksége alatt nagyjából 1,1 milliárd forintnyi értékben

kötött szerződést, melynek tetemes része Híd a munka világába projekthez kapcsolódik.”

Figyelmébe ajánljuk