Na, kinek a majdnem 500 milliójából épül az erdélyi bunyó központja?

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 2.

Villámnarancs

Kétségtelen, hogy erre van most a legnagyobb szükségünk.

"Gyergyószentmiklóson szombaton délben letették annak az ökölvívó központnak az alapkövét, amelyet a magyar állam támogatásával épít fel az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület. A központ a Magyar Ökölvívó Szövetség tulajdonába kerül” – írja a Népszava. Az eseményen Bajkai István

fideszes képviselő, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke

mondott szépeket, egyebek mellett azt, hogy „az épület több lesz egy egyszerű sportközpontnál, közvetve az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja”.

Bajkai szerint jó lenne, ha a magyar ökölvívó-bajnokságot kiterjesztenék az egész Kárpát-medencére. Minden bizonnyal ezért döntött úgy 2017-ben a kormány, hogy

452 millió forinttal támogatja a gyergyószentmiklósi sportközpont felépítését.

De valószínűleg szó sincs itt „az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradásáról”, inkább arra kellenek a százmilliók, hogy talán sikerül így elhappolni egy-két esetleges olimpiai helyezettet a románoktól.

Mindezt persze tekinthetjük nemes bosszúnak is Trianonért, bár az jó lenne, ha nem a magyar adófizetők állnák a cechet.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?