Navracsics Tibor állítja: nem sértődött meg és nincs autoriter fordulat

  • narancs.hu
  • 2020. április 23.

Villámnarancs

A miniszterelnök jóbarátja, az egykori EU-biztos jól érzi magát a bőrében.

Navracsics Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatócsoportjának vezetője és a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) program kormánybiztosa interjút adott a Mandiner hetilapnak, az online-ra kikerült kedvcsinálóból pedig kiderül:

Hogy Navracsics Tibor nem sértődött meg.

Hogy a volt EU-biztos szerint a koronavírus-törvény miatt semmi ok az aggodalomra, mert „nincs semmilyen fejlemény, amely arra utalna, hogy a magyar demokrácia bármilyen szempontból is autoriter irányba fordulna”.

Hogy Juncker lelkében tüske volt, hogy 2014-ben Orbán nemmel szavazott az elnöki jelöltségére, és ezt a tüskét Navracsics Tibor EU-biztosként végig érezte.

Hogy jó barátságban van a miniszterelnökkel.

 

false

 

Fotó: Kovács Attila / MTI

Hogy EU-biztos eredményei közül arra a legbüszkébb, hogy megduplázódhat az Erasmus költségvetése.

Hogy lezárta az elmúlt öt évet, és nagyon jól érzi magát itthon.

Hogy határozottan az a véleménye, hogy a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye.

És hogy ő nem egy harcias típus, kedveli a sokak által megalkuvásnak ítélt kompromisszumokat és híve az árnyalt megfogalmazásoknak.  Valamint, hogy ő akkor volt harcias, amikor még komoly ellenféllel kellett megküzdeni, és nem most, amikor nincs ellenfél a pályán.

Ahogy Navracsics Tibor fogalmaz: "Mindazonáltal nem sértődtem meg! Jól érzem magam a bőrömben, és azt sem állítom, hogy a jövőben más bőrben nem érezném jól magam.”

Figyelmébe ajánljuk