Meghalt a kislány, akit CT-hiány miatt nyitott mellkassal szállítottak

  • narancs.hu
  • 2017. július 13.

Villámnarancs

Történik mindez a kormány szerint világszínvonalú egészségügyben.
Meghalt az a 13 éves kislány, akit – mint azt a lány nagymamája a Klubrádióban elmondta – a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből nyitott mellkassal szállítottak át a Heim Pál kórházba, mert a kardiológiai intézetben nincs CT – írja a hvg.hu.
A lap emlékeztet: a CT-hiány hírére azzal reagált Rétvári Bence államtitkár, hogy több a CT és az MR, mint 2010-ben volt.
false

Rétvári mellett Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár is magyarázta a bizonyítványt („van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében”), de Balog Zoltán cinizmusa, mint oly sokszor, ezúttal is vitte a prímet: „Lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van” – szólott a miniszter az ATV-ben.

Most arról nem is szólnánk, hogy Balog szerint a sajtó rendre álhírekkel támadja az egészségügyet, azt az egészségügyet, ugye, amely a kormány szerint világszínvonalú.

Figyelmébe ajánljuk