Orbán Viktor olyan videót közölt Merkel látogatásáról, amelyben Merkel meg sem szólal

  • narancs.hu
  • 2015. február 5.

Villámnarancs

Megértjük, hogy hazánk miniszterelnöke csak a saját hangját szereti hallani. Igaza van: ha a német kancellár szerepelni akar, először tanuljon meg magyarul!

Merkel szereplése zavart keltett az erőben. A Fidesz honlapjának tenyérbe mászó tálalása csak afféle előjáték volt a teremlabdarúgó külpolitikai elemzéséhez képest: Szijjártó aranyköpéseit itt szedtük egy csokorba, azt viszont őszintén sajnáljuk, hogy a főnök még nem értékelt.

A fenti mondatokat keddi hírösszefoglalónkban írtuk. De csak azért, mert egészen mostanáig elkerülte figyelmünket az Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalára felkerült video, amely mindennél többet elárul arról, hogyan értékelte a főnök a találkozót. És arról is, hogyan szeretné azt tálalni.

A Danke Deutschland címet viselő filmművészeti alkotás (lásd itt) alig két perc hosszú, de belefér sok mosolygás, és még az a momentum is, ahogy a lovagias magyar miniszterelnök felveszi az ügyetlen német kancellár leejtett tollát.

Igazi úriember!

Igazi úriember!

Fotó: Sióréti Gábor

Valami mégis kimaradt: igen, Angela Merkel egyetlen mondatát sem vágták be a videó készítői. Illetve megint csúsztatunk: teljes terjedelmében közzétették ugyanis a kancellár búcsúját, idézzük: „Ok, bye-bye.”

Ezenkívül Orbán Viktor veretes beszédét hallgathatjuk végig.

Hát, ilyen egyszerű ez; a módszert ajánljuk a hamarosan beinduló közszolgálati hírcsatorna munkatársainak figyelmébe. Nem kell magyarázni, vitatkozni, értelmezni, abból mindig csak a baj van. Egyszerűen figyelmen kívül kell hagyni, amit az ilyen kancellárocskák idegen nyelven összehordanak.

Mindenkinek jobb lesz így.

Figyelmébe ajánljuk