Orbán visszakozott: mégsem vonja vissza a Tarlóssal kötött megállapodást

  • narancs.hu
  • 2019. október 17.

Villámnarancs

Noha a kampányban ezzel fenyegetőzött a kormány. 1000 milliárd a tét.

Ki ne emlékezne Orbán Viktor emlékezetes - a kampányban elkövetett - húzására, midőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben, a kormány mellett kampányolva úgy fogalmazott:

"Aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget". Emiatt Karácsony Gergely a Fővárosi Választási Bizottságnál panaszt is emelt a kormány ellen jogszerűtlen kampányolásért, valamint a választás alapelveinek és tisztaságának megsértéséért.

Mint írtuk, Gulyás a fenti fenyegetőzésével újfent elismerte, hogy az Orbán Viktor és Tarlós István között kötött, 1000 milliárdos megállapodás érvényét veszíti, ha nem a fideszes kerül Budapest élére.

Nos, mint ismeretes, nem fideszes került Budapest élére, hiszen Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

false

És akkor nézzük, az új - és merőben váratlan - fejlemények ismeretében mit mondott tegnap a Tarlóssal kötött megállapodásról a nagy taktikus, Orbán Viktor a Fidesz-KDNP Balatonalmádiba, kihelyezett frakcióülésén.

Az Index számolt be róla, hogy Orbán a HírTV kamerájába többek közt azt mondta, hogy

"azokat a megállapodásokat, amiket Tarlós Istvánnal kötöttünk, és kötöttem meg az elmúlt időszakban, azokat változatlanul érvényben és hatályban fogjuk tartani."

Egyébként Orbán Viktor ugyanitt azt is mondta, hogy a következő időszakban ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző 9 évben.

Neked ajánljuk