Karácsony bevallja: tudta Tüttő Katáról, hogy mocskos mutyi áll mögötte, de nem tehetett semmit

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. szeptember 26.

Villámnarancs

Mert túl későn tudta meg.

Felkavaró hangfelvétel került nyilvánosságra Karácsony Gergelyről.

A beszélgetésnek van egy olyan vonatkozása is, amivel a Narancs.hu többször foglalkozott.  Ez pedig a Tüttő Kata-szál, amelyről éppen mi írtuk meg, hogy a fővárosi politika sötét bugyra, mire a teljes ellenzéki összefogás, Fekete-Győr Andrástól Karácsony Gergelyig igyekezett úgy tenni, mintha nem lenne gond. Erre a hangfelvételből most kiderül, Karácsony maga is problematikusnak tartotta a XII. kerültben élő és tevékenykedő politikus indítását a Duna túlsó partján.

Az alapsztori egy jó kis belvárosi ingatlanmutyi körül bontakozik ki – pont ott, ahol Tüttő szeretne polgármester lenni. Azt írtuk pár hónapja: Leisztinger Tamás, Tüttő Kata gyermekeinek apja, Tüttő korábbi élettársa, a szocik és Puch László régi cimborája megszerezte a Belgrád rkp. 27 alatti, több mint 1000 négyzetméteres ingatlant az önkormányzattól nyomott áron. És ebben az ügyletben közvetve része volt Rogán Antal bizalmasának, a Fidesz egyik legrejtélyesebb, legsötétebb figurájának is.

A belvárosi mutyi legsötétebb szeglete: a szoci pénzember, Rogán bizalmasa és egy híres épület kalandja

Két friss ingatlanügy mögött is felsejlik Rogán Antal titokzatos bizalmasának, Kertész Balázsnak az alakja az V. kerületben. Miközben a Belvárosban Kertész ma is meghatározó szereplő, épp az ő családi körénél landolnak önkormányzati ingatlanok. És feltűnik: Leisztinger Tamás. Amikor 2006-ban Rogán Antal először lett polgármester a Belvárosban, T.

Az 1410 négyzetméterért a 30 százalékos kedvezmény levonása után közel 350 millió forintot kértek: ez csaknem 250 ezer forint négyzetméterenként, ami bagó, ha figyelembe vesszük, hogy piaci körülmények között ebben a zónában 1-1,5 millió forintos négyzetméteráron cserélnek gazdát az ingatlanok. Ráadásul a fent említett volt önkormányzati építményhez pince is tartozik. Erről az ingatlaneladásról még márciusban számoltunk be.

Ami azért érdekes, mert Karácsony a 444-es hangfelvételben most azt állítja, „túl későn szerzett tudomást” erről az ügyről. Ami logikailag nem teljesen stimmel.

De jöjjön a teljes vallomás Tüttőről: „Tüttő egyébként ezt én nagyon benéztem, abban az értelemben, hogy én nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben és a Tüttő Kata egyébként a 12. kerületben is indulhatott volna hogyha én tudom ezeket a dolgokat csak az a baj hogy nagyon későn tudtam meg. Én nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy a mostani - ezt igazán nem tudom -, az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél...”

Amikor április elején Karácsonyék bejelentették, hogy az ingatlanmutyi sújtotta Belvárosban a Leisztingerhez köthető Tüttőt indítják, a Narancs első cikke ez ügyben már megjelent, szemlézték is azt többen. Tehát a bejelentés előtt Karácsony már tudhatta, hogy Tüttő körül nem stimmel valami.

Neked ajánljuk